2024 június 21

A héten érkező fontos jelentések

Kedd

Holnap egyből négy cég óriás is közzéteszi jelentését.

  • A Johnson & Johson részvényei nagyon jól kilábaltak a koronapánikból, miután az Egyesült Államok kormánya bő egy millárd dollárral támogatta a koronavírus elleni vakcina fejlesztését. A jelentésből kiderülhet, hogy miként teljesített a gyógyszeripari vállalat az elmúlt negyedévben. J&J a második negyedében jelentősen kevesebb osztalékot fizetett, mint tavaly, de a mostani osztalékuk, már csak 46 centtel marad el a tavalyi harmadik negyedévestől. Így részvényenként 2,22 dollárt jut a tulajdonosoknak.
  • JPMorgan: A második negyedében jelentősen kevesebb osztalékot fizetett, mint tavaly, de a mostani osztalékuk, már csak 46 centtel marad el a tavalyi harmadik negyedévestől. Így részvényenként 2,22 dollárt jut a tulajdonosoknak.
  • BlackRock: Az elemzők növekedést várnak a világ legnagyobb alapkezelőjétől is, melynek oka az elmúlt fél év tőzsdei ralija. A cégnek nagy kiesést okozott az márciusi zuhanás, de azóta folyamatos emelkedések voltak a piacokon, így ebből profitálhatott az alapkezelő.
  • Delta Air Lines: A légitársaság életében komoly változások történnek a vírus okozta válság kezelése miatt. Minden próbálkozás ellenére, a légi forgalom nem tud olyan ütemben visszaállni mint a gazdaság többi szektora. Ennek ellenére, az elemzők jobb eredményeket várnak, mint a második negyedév után, de osztalékot továbbra sem fizet.

Szerda

  • UnitedHealth: a magyar befektetők számára kevésbé ismert a szerdai nap legnagyobb kapitalizációjú bejelentője. Piaci értéké meghaladj a 300 millárd dollárt, ezzel az USA egyik legnagyobb egészségügyi cége. Az elemzők kisebb nyereség csökkenést várnak, de ennek ellenére jó hangulat van a papír árfolyamában.
  • Bank of America: Az elemzők nagyobb erősödést várnak EPS terén ugyanis második félév 37 centje alulmúlt minden korábbi eredményt. Most a tavalyi 56 helyett 50 centet várnak, ami a csökkenő kamatkörnyezet mellett, bőven ideális lehet a cégnek.
  • Wells Fargo: Az amerikai nagybankok közül egyedül ők nem tudtak nyereséget termelni a második félévben. A koronavírus legnagyobb vesztesei voltak Amerikában, de a rossz légkörnek most vége lehet. Az elemzők ismét nyereségesnek várják a vállalatot. A tavalyi harmadik negyedéves EPS-nek így is kevesebb mint felét várják.
  • United Airlines: A Delta egyik legnagyobb versenytársának papírjai a múlt héten nagyot raliztak felfelé, miután Trump bejelentett egy légitársaságoknak szóló támogatást. Ebben a United is nagy részt kapott, így most nyugodtabbak lehetnek a befektetők. Továbbra is veszteségesnek számítják a cég forgalmát de mértéke kisebb lesz, mint az előző negyedévben.

Csütörtök

  • Morgan Stanley: A befektetési szektor a második negyedéves csökkenést ebben a negyedévben be tudta hozni az amerikai tőkepiacok rohamos szárnyalása miatt. Az elemzők egy centtel jobb EPS-t várnak a banktól, mint a tavalyi megegyező időszakban.

Mi az az EPS?

EPS mutató az egy részvényre jutó eredményt szemlélteti. Számítása során a vállalat adózott eredményét kell osztani a részvények számával. Így megtudhatja, hogy a vállalat az adott évben mekkora adózott nyereséget ért el egy részvényre vonatkozóan.