Habár voltak végre jó teljesítmények is, de akadtak gyenge láncszemek továbbra is.

A hét elég pesszimistán indult a világgazdaságban. Mint ismert, a koronavírus járvány újabb hullámától tartva a befektetők, óriási eladási hullámmal kezdték a hétfői kereskedést. A folyamat nem csak a legfőbb határidős tőzsdeindexeket, de a kriptovaluták piacát is érintette. Ezt követően kedden, valamelyest megpróbáltak visszakapaszkodni az amerikai tőzsdék, amelyekre szerdán pozitívan reagáltak a feltörekvő piacok. Így lehet, hogy az ázsiai és csendes-óceániai térség piacai vegyes összképet mutattak szerdán. Idő közben vészesen közeledik az olimpia, de még ma derült ki az is, hogy szintén a térségben rendezik a 2032-es játékokat is.  

A legtöbben emelkedtek 

Mivel a tengerentúlon egész jó napot zártak kedden, ezért az átmeneti pesszimizmus az ázsiai piacokon is megtört mára. Így lehet, hogy miközben Kína adósságkockázata növekedett, ennek ellenére a Shanghai Composite jó napot zárt. Szerdán 0,73 százalékos emelkedés volt a piacon, míg a tech szektor dominálta Shenzhen Component 1,31 százalékot szárnyalt. Előbbi egyébként sem reagált rosszul az nyugati eladási hullámra, így az SSEC hullámzó teljesítménye ezzel konszolidálódni látszik. 

Végre ismét emelkedni tudott a japán tőzsde. A Nikkei 225, közel 0,6 százalékkal növekedett szerdán. Ennek az oka az volt, hogy a frissen közzétett export adatok, 48,6%-os bővülésről tanúskodtak júniusra vonatkozóan. Mindez azután történt, hogy öt egymást követő napon zuhant az index. Közben vészesen közeledik a pénteken kezdődő olimpia is, amelyet Tokióban rendeznek meg. Miközben országszerte korlátozások vannak érvényben a delta variáns miatt, addig az olimpiai faluban ismét 9 új fertőzöttet regisztráltak. 

Hasonlóan jó napot zártak Ausztráliában is. Mostanában elég jó teljesítményt nyújtanak Sydney-ben, ahol 2000-ben rendezték a nyári olimpiát. Ezzel kapcsolatban friss hír, hogy 2032-ben szintén ezen ország ad otthont a világ legnagyobb sportrendezvényének, ezúttal Brisbane. Az ausztrál S&P/ASX 200 index, egyébként 0,78%-ot emelkedett szerdán, amivel gyorsan megtörte az átmeneti pesszimizmust. 

Volt néhány gyengébb teljesítmény 

Nem tartott ki a jó hangulattal sem a hong kong-i, sem a dél-koreai tőzsde. A Hang Seng index nap közben 0,3% körüli esésben volt, majd az after hours során oldalazásra kerekítette a szerdai teljesítményét. Eközben Szöulban nagyon rossz napot zártak, ahol a KOSPI index 0,52%-ot esett.