Emelkedett a Schneider Electric villamos ipari konszern bevétele a márciussal záródott negyedévben a termékei iránti kereslet növekedésre, miközben a cég feljavította idei nyereség- és bevételvárakozását – közölte a távirati iroda.


Részben a kínai kereslet megugrására a bevétel organikusan 13,5 százalékkal 6,53 milliárd euróra nőtt. Szakértők kisebb, 6,22 milliárd eurós bevételt vártak 8,2 százalékos bővülés mellett.

 A Schneider Electric SA villamosenergia-ipari berendezés gyártó, létesítménykivitelező és szolgáltató konszern kedden azt is bejelentette, hogy idén az adó- és kamatfizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) kiigazításokkal számolva 14-20 százalékkal nő organikusan, a bevétele pedig 8-11 százalékkal. Eddig a kiigazításokkal számított EBITDA 9-15 százalékos, a bevétel 5-8 százalékos növekedésével számolt a cég.

A Schneider Electric Magyarországon négy telephelyen gyárt villamos elosztószekrényeket, megszakítókat, kismegszakítókat és tartozékaikat, áramelosztó sínrendszereket, kapcsolószekrényeket, öntöttházas megszakítókat.

Péter külgazdasági és külügyminiszter tavaly decemberben megállapodást kötött a Schneider Electric vezetőivel Párizsban az elektronikai vállalat magyarországi gyárainak bővítéséről, a beruházás értéke négy és fél milliárd forint, amelyhez a kormány 600 millió forintos támogatást biztosít.