Jelent az OTP és a Magyar Telekom is, de a nemzetközi piacokon is lesznek izgalmak.

Folytatódik a piacokat jellemzően megmozgató gyorsjelentési szezon itthon és külföldön is, így egyáltalán nem szenvedünk majd hiányt izgalmakból az előttünk álló héten sem. Ráadásul fontos makroadatok is napvilágot látnak az előttünk álló 5 kereskedése napban, és természetes az orosz-ukrán háború és a recessziós félelem kérdésköre is a napirendben marad.

Nemzetközi piacok – jelentések és inflációs adat

A hétfői nap még nem lesz túl eseménydús, az amerikai tőzsdenyitás előtt megismerhetjük ugyanakkor a BioNTech negyedéves eredményét. Kedden reggel 8 órakor a japán gépipari rendelésállományt ismerhetjük meg. A szerdai nap már izgalmasabbnak ígérkezik, az európai tőzsdék nyitás előtt jelent a német E.ON, az amerikai tőzsdék zárása után pedig a Walt Disney. Közzéteszik 14:30-kor az amerikai inflációs adatot, a legnagyobb kérdés az, hogy csökkent-e némileg a pénzromlás a júniusi 9,1 %-ról júliusiban.

Jön az amerikai inflációs adat, hozhat mozgásokat a tőzsdén (www.shutterstock.com)

Csütörtökön a német tőzsde nyitása előtt teszi közzé számait a Siemens, az RWE és a Deutsche Telekom is. A tengerentúlon is közölnek fontos adatsort, 14:30-kor szokásosan megismerhetjük a munkanélküli segélykérelmek számát az Egyesült Államokra vonatkozóan. Péntek reggel 8 órakor az előzetes nagy-britanniai GDP adat lehet érdekes, 11 órakor az eurózóna ipari termelési adatára, délután 4 órakor pedig a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexére fókuszálhatnak a piaci szereplők.

Magyar piac – jön az OTP és a Telekom

Kevés, a magyar eszközöket közvetlenül érintő adatot közölnek az előttünk álló napokban, de kiemelt fontosságúnak mondhatjuk ezeket. Kedden 9 órakor közlik a júliusra vonatkozó inflációs adatot, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) várhatóan új csúcsot mért az éves alapú pénzromlásban. Az elmúlt héten nagyot erősödő forint reakciója lehet a legérdekesebb a közzétett adatsorra. Emellett a Richter és a Mol múlt heti jelentése után kedden tőzsdezárás után a Magyar Telekom teszi közzé számait, csütörtökön hajnalban pedig az OTP második negyedéves gyorsjelentése válik ismertté. Mindkét vállalat esetén a különadó hatásai lehetnek érdekesek és az alkalmazkodás a megváltozott gazdasági környezethez.

Szárnyalt előző héten az OTP, most már minden figyelem a gyorsjelentésen lehet

www.erstemarket.hu/elemzesek/naptarak

Címlapkép forrása: Shutterstock