Kezdődik a gyorsjelentési szezon a hazai blue chipeknél is, de a kinti piacokon is lesznek izgalmak.

A múlt hét mozgásai alapján egyértelműen kijelenthető, hogy tovább javult a hangulat az irányadó börzéken. Az előttünk álló héten sem fogunk unatkozni, számos gyorsjelentés lát napvilágot mind Európából, mind a tengerentúlról. A hazai piacon is lesznek izgalmak, a blue chipek számára is megkezdődik ugyanis a gyorsjelentési szezon.

Nemzetközi piacok – adatok és jelentések

A hét első napja nem bővelkedik majd adatsorokban, leginkább az eurózónás munkanélküliségi adatra lesz érdemes figyelni 11 órakor, 15:45-kor pedig a feldolgozóipari beszerzési menedzser index lát napvilágot az Egyesült Államokból. Kedden Európában a Raiffeisen gyorsjelentése, a tengerentúlon a Paypal és az Advanced Micro Devices számai lehetnek izgalmasok.  Szerdán jelent az Infineon, a Moderna, az eBay és a BMW is. Emellett a hét közepén 16 órakor az ISM szolgáltatóipari index adhat képet az amerikai gazdaságról.

A héten teszi közzé jelentését a BMW is (www.shutterstock.com)

Csütörtökön teszi közzé második negyedéves számait az Adidas, a Bayer és az Alibaba is, 13 órakor pedig az angol jegybank kamatdöntő ülésének eredményét ismerhetjük meg. 14:30-kor szokásosan érkezik a munkanélküli segélykérelmek számára vonatkozó adatsor az Egyesült Államokból. A hét utolsó kereskedési napján 8 órakor a német ipari termelési adatokat, 14:30-kor pedig az amerikai munkanélküliségi rátát és a nem mezőgazdasági foglalkoztatottak számának változását közlik.

Hazai piac – jön a Richter és a Mol

A nemzetközi tőzsdék alakulása várhatóan most is jelentős hatást gyakorol majd a magyar piacra, de a hétvégi Kormányinfónak is lehetnek visszhangjai az árfolyamokban. Ugyanígy érdemes lesz figyelni az orosz-ukrán háború alakulására és az uniós pénzekről való tárgyalásokról érkező esetleges hírekre is. Mindezek a forint árfolyamát is erőteljesen befolyásolhatják. Csütörtökön 9 órakor hirdeti meg a jegybank az egyhetes betéti tendert, a múlt heti kamatemelés után alapesetben nem várható újabb szigorítás.

Pénteken jelent a Mol – szép számokat várnak az elemzők

Szerdán nyitás előtt teszi közzé gyorsjelentését a Richter, a gyógyszeripari cég várhatóan magas profitról számol be a második negyedévet illetően. A pénteki hazai tőzsdenyitás előtt a Mol ismerteti az elmúlt negyedévre vonatkozó számait, az Ural-Brent árrés és a magas olajárak hatása miatt várhatóan az olajcég is masszív nyereségről számol majd be. Fontos lesz megfigyelni azonban a benzinárstop hatásait is a cég jelentésében.

www.erstemarket.hu/elemzesek/naptarak