A bejelentés szerint a magyar gyökerű cég nyáron a La Manche csatornában fekvő Jersey-be indít új útvonalakat brit bázisairól. Az Egyesült Királyságban négy Wizz Air-bázis működik: Gatwick, Luton, Doncaster Sheffield és Cardiff.

Owain Jones, a Wizz Air UK ügyvezető igazgatója a portálnak arról beszélt, a cég csapata azért dolgozik, hogy a 2021-es nyári szezon ne maradjon el. Tudják, hogy ügyfeleik el akarnak menekülni a zsúfolt nagyvárosokból egy kis napsütésre és pihenésre. Jersey-ben mindez megtalálható, emellett érdekes történelmi örökséggel rendelkezik, a második világháború idején például föld alatti kórházat üzemeltettek ott.

A Magyar Nemzet arra is emlékeztet, hogy a Wizz Air a közelmúltban bejelentette ötödik bázisának megnyitását Olaszországban is. Az AirlineGeeks.com közlése szerint a Wizz négy új Airbus A321neo repülőgépet vet be, amelyek a Róma-Fiumicino nemzetközi repülőtéren állomásoznak, és 32 új útvonallal bővítik ki a Wizz Air által eddig üzemeltetett 25 útvonalat – közölte a távirati iroda.