A United Airlines Holdings Inc. kedden egy újabb veszteséges negyedévről számolt be, a légitaráság azt mondta a befektetőinek, hogy a következő negyedévben várhatóan már profitot tudnak felmutatni.

Kedden a United Airlines Holdings Inc. a vártnál ugyan jobb, de még így is veszteséges negyedévről számolt be. A légitársaság tájékoztatása szerint, ha minden a terv szerint halad akkor a harmadik negyedév végére újra profitot tud termelni a United Airlines.

A veszteség mértéke kisebb volt, mint ahogyan azt előzetesen a Wall Street-i elemzők várták. A United Airlines Holdings a veszteségek ellenére kiemelte, hogy a negyedév során nagymértékben megnőtt az üzleti és nemzetközi utazások száma, ami kifejezetten jó jel a jövőre nézve.

A United Airlines a második negyedéves jelentése alapján 434 millió dollárt, vagyis részvényenként 1.34 dolláros veszteséget szenvedett el. A légitársaság tavaly ilyenkor, 2020 második negyedévét követően 1.6 milliárdos, részvényenkénti 5.79 dolláros veszteségről számolt be. 2020 második negyedévében a légi közlekedés gyakorlatilag szinte teljesen leállt. A légitársaság bevétele a második negyedév során elérte a 5.47 milliárd dollárt. A FactSet által megkérdezett elemzők 5.35 milliárd dolláros bevételt vártak.

A légitársaság forgalma 46 százalékkal alacsonyabb volt, mint 2019 ugyanezen periódusában. A harmadik negyedévre vonatkozóan elmondták, hogy 2019-hez képest 26 százalékkal alacsonyabb kapacitással kalkulálnak, míg az idei második negyedévhez képest 39 százalékos növekedést prognosztizálnak.

A United elmondása szerint az üzleti és nemzetközi utazások száma a vártnál is gyorsabban nőtt. A jövőre nézve a vállalat szerint a következő negyedévben, majd a negyedik negyedévben is újra profitot tudnak termelni, a teljes helyreállást 2023-ra prognosztizálják.

A United Airlines-hoz hasonlóan a Wall Street is a szektor fellendülésére számít, különösen a nemzetközi utazások tekintetében várnak nagy mértékű fellendülést, azonban ezeket az elképzeléseket alaposan felboríthatja a delta-variáns váratlan elszabadulása.

A légitársaságok jövője az év további részén múlik. A piacnak pozitívan kell fogadnia azokat a jeleket, amelyek szerint a repülőjegy foglalások száma még mindig növekszik, azonban, ha ezek a kilátások meginganak, eluralkodik a félelem és a bizonytalanság, akkor a légitársaságok részvényei ismét nagyobb esésbe kezdhetnek.

A United Airlines részvényei idén 11.21 százalékos pluszban vannak, míg az elmúlt egy év alatt 45.45 százalékkal erősödött a papír.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!