Nem tartott sokáig az emelkedés az amerikai börzéken – a Dow Jones Ipari Átlag az elmúlt 2 hét legnagyobb mértékű visszahúzódását szenvedte el hétfőn, az amerikai tőzsdéken jegyzett részvények túlnyomó többsége negatív tartományba fordult az elmúlt hét második felében látott emelkedést követően.

Nem tartott ki a múlt hét második felében látott lendület az amerikai börzéken. A Dow Jones Ipari Átlag az elmúlt 2 hét legnagyobb mértékű visszahúzódását szenvedte el hétfőn, az amerikai tőzsdéken jegyzett részvények túlnyomó többsége negatív tartományba fordult az elmúlt hét második felében látott emelkedést követően.

A hét első kereskedési napját is erősen kezdték az amerikai részvényindexek, a nyitást követően számos papír zöldbe borult. Azonban nem tartott ki a lendület a nap végéig. A Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple a tervek szerint jövőre a gazdasági nehézségekre hivatkozva egyes részlegekben lassítja a munkaerő-felvételt. A Google is hasonló lépésről számolt be a múlt héten.

A technológiai óriások lépése megnövelte a befektetők bizonytalanságát, az inflációs és a recessziós félelmek továbbra is aktuálisak a piacokon. Emellett a negyedéves jelentési szezon kapcsán is nagyok az aggályok, hosszú idő után először fordulhat elő, hogy a vállalatok tömegesen teljesítenek a várakozások alatt. A múlt héten több mint 500 elemző csökkentette várakozásait egyes részvények jövőbeli teljesítményével kapcsolatosan.

(www.shutterstock.com)

A Dow Jones Ipari Átlag az elmúlt 2 hét legnagyobb mértékű visszahúzódását szenvedte el hétfőn, az S&P 500 az elmúlt 7 kereskedési napból 6-ot negatív tartományban zárt.

Így teljesítettek az amerikai vezető tőzsdeindexek tegnap:

Hétfőn a tőzsdenyitást követően mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex pozitív tartományba fordult, ezt követően hullámzóan alakult a kereskedés. A blue-chip index Dow Jones Ipari Átlag a nap több mint felét pozitív tartományban töltötte, majd ezt követően élesen lefordult. A Dow Jones index tegnapi csúcspontján 356 pontos pluszban is járt, a blue-chip index végül 215.65 pontos, 0.69 százalékos csökkenést követően 31 072.61 ponton zárt. A Dow Jones Market Data adatai szerint a Dow Jones index utoljára június 30-án esett napon belül ekkorát. A Dow Jones Ipari Átlag idén 14.49 százalékos mínuszban van.

Az S&P 500 hasonlóan teljesített tegnap, közel 1 százalékos pluszban is járt a benchmark index, de végül 32.31 pontos, 0.84 százalékos esést követően 3830.85 ponton zárta a hét első kereskedési napját az S&P 500. Az S&P 500 az elmúlt 7 kereskedési napból 6-ot negatív tartományban zárt, a benchmark index 19.62 százalékos mínuszban van idén.

A Nasdaq Composite Index 0.81 százalékos, 92.37 pontos mínuszban zárta a tegnapi kereskedési napot. Az index továbbra is kifejezetten súlyos mínuszban áll, 2022-ben 27.39 százalékot esett vissza a tech fajsúlyos index értéke.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com