Az amerikai tőzsdéken jegyzett részvények vegyesen teljesítettek csütörtökön, ennek következtében az amerikai vezető tőzsdeindexek negatív tartományban zárták a napot.

Az amerikai tőzsdéken jegyzett részvények vegyesen teljesítettek csütörtökön, ennek következtében az amerikai vezető tőzsdeindexek negatív tartományban zárták a napot. Az S&P 500 és a Dow Jones index sorozatban a negyedik veszteséges napját tudhatja maga mögött.

A csütörtöki adatok szerint a munkanélküli segélyt igénylők száma, 35 ezerrel csökkent, ezzel 310 ezer főn alakult. Ez a legalacsonyabb szám, egészen 2020 márciusa, a pandémia kitörése óta. A The Wall Street Journal által megkérdezett közgazdászok becslése 335 ezer munkanélküli segély igénylésről szólt.

Így teljesítettek az amerikai vezető tőzsdeindexek csütörtökön:

Dow Jones Ipari Átlag: Jól indította a csütörtököt a Dow Jones Ipari Átlag, a kereskedés korai szakaszában közel 0.50 százalékos pluszban is járt az index, azonban ezt követően negatív tartományba fordult a Dow Jones. A csütörtöki kereskedési napot végül -151.69 pontos, -0.43 százalékos esést követően 34 879.38 ponton zárta. Az blue-chip index legjobban teljesítő komponense 1.64 százalékos emelkedéssel a Nike volt, míg leggyengébben, 2.4 százalékos esést elkönyvelve, az Amgen teljesített. A Dow Jones sorozatban a negyedik veszteséges napján van túl.

50 napos mozgóátlaga alá került az index

S&P 500: Az S&P 500 a Dow Jones-hoz hasonlóan a kereskedés korai szakaszában több mint 0.3 százalékos pluszban is járt, azonban a benchmark index végül negatív tartományba fordult. Az S&P 500 csütörtökön -20.79 pontos, -0.46 százalékos esést követően 4 493.28 ponton zárt. Az indexet főleg a large-cap tech cégek húzták le, de más szektorok is gyengélkedtek. Az S&P 500 szektorai közül mindössze a pénzügyi, az egészségügyi és a nyersanyag szektor tudott emelkedni. Az S&P 500 szintén a negyedik veszteséges napját zárta tegnap.  

A 20 napos mozgóátlag támaszt nyújthat az indexnek

Nasdaq Composite Index: A három vezető amerikai tőzsdeindex közül a Nasdaq Composite Index szenvedte el a legkisebb mértékű esést. Az index két táráshoz hasonlóan több mint 0.4 százalékos pluszból fordult mínuszba. A tech fajsúlyos index a tegnapi kereskedési napot -38.38 pontos, -0.25 százalékos esést követően 15 248.25 ponton zárta.

Egyelőre jól áll a Nasdaq Composite

A következő napok nagy kérdése az lesz, hogy csak egy ideiglenes visszahúzódást láthatunk és hamarosan folytatódhat tovább az emelkedés, vagy egy komolyabb korrekció előtt állunk.