A Hertz autókölcsönző nagy hangsúlyt fektet az EV flottájának bővítésére, a program keretében 100 ezer darab Teslát vásárolnának.

A Tesla részvényei a tegnapi kereskedési nap során 1045 dolláros árfolyam mellett új mindenkori csúcsra törtek, az elektromos autógyártó piaci kapitalizációja ezzel meghaladta az 1 billió dollárt. A Hertz Global Holdings nyilvánosságra hozta legfrissebb EV tervét, melynek keretében 100 ezer darab Teslát vásárolna.

Adam Jonas a Morgan Stanley elemzője felértékelte a Teslát és 900 dollárról 1200 dollárra növelte a célárát. Jonas becslése szerint 2030-ra a Tesla évi 8 millió járművet gyárt majd, korábban évi 6 milliót becsült.

A Morgan Stanley elemzőjének optimizmusának köszönhetően és a Hertz óriási megrendeléséről szóló hírek következtében kilőtt a Tesla árfolyama. A hétfői kereskedési nap során 1045 dolláros árfolyam mellett új mindenkori csúcsra tört a Tesla, ezzel az elektromos autógyártó piaci kapitalizációja meghaladta az 1 billió dollárt. A Tesla vált az első amerikai autógyártóvá, melynek piaci kapitalizációja átlépte a bűvös 1 billió dolláros álomhatárt. A Tesla végül 12.66 százalékos emelkedést követően 1024.86 dolláron zárta a napot. A Hertz is szép pluszba fordult, 10.04 százalékos emelkedést követően 27.17 dolláron zárta a hétfői kereskedési napot.

Friss adatok szerint az autókölcsönzéssel foglalkozó Hertz Global Holdings flottája 400 ezer járműből áll. A Hertz tájékoztatása szerint 2022 végéig 100 ezer darab elektromos Teslával bővítenék a flottájukat. A Hertz célja, hogy a vállalat kínálja a Amerika legnagyobb elektromos flottáját.

Az utóbbi időszakban kifejezetten népszerűvé váltak az autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatok részvényei, különösen jól teljesít az Avis és a Hertz. A bérautó-piac jövőjét illetően óriási a befektetők optimizmusa. Az amerikai bérautó-piac 90 százalékát az Avis és a Hertz uralja. Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a chiphiány még 2022-ben is problémákat fog okozni, ami jó hír az autókölcsönzéssel foglalkozó vállalatok számára. Vélhetően a magas használtautó-árak és a bérautók iránti magas kereslet a chiphiány enyhülésig fent fog maradni.

A hírek hatására felerősödöttek a Hertz „re-IPO”-jával kapcsolatos spekulációk. A Hertz részvényei jelenleg a Pink Sheets-ek között forognak, HTZZ ticker alatt. Az autókölcsönző tervei szerint az év végére ismét bevezethetik részvényeiket a Nasdaq-ra vagy a New York Stock Exchange-re.

A Tesla kapcsán sorra jönnek a jó hírek. Tegnap kiderült, hogy a Tesla Model 3 lett az első elektromos modell, amely a legkeresettebb autóvá vált szeptemberben Európában. A Tesla Model 3 nem csak az első elektromos, hanem az első nem európai gyártású autó is, amely az Ókontinens élére tört szeptemberben. A Tesla múlt szerdán publikálta harmadik negyedéves jelentését, melyből kiderült, hogy az autógyártó 13.8 milliárd dolláros árbevételt és részvényenkénti 1.86 dollár nyereséget ért el, emellett az EV gyártó a vártnál erősebb szállítási számokról is beszámolt.

Idén közel 45.23 százalékos pluszban van a Tesla, míg az elmúlt 1 év során több mint 143 százalékkal nőtt a Tesla részvények értéke.