A koronavírus fertőzéses esetek növekedése miatt elképzelhető, hogy egészen októberig fenntartja a távmunkát a technológiai óriás, az Apple- derült ki kedden.

A delta-variáns terjedése miatti aggályok következtében a legnagyobb amerikai technológiai vállalat, az Apple úgy döntött, hogy későbbi időpontra halasztja az irodákba való személyes visszatérést.

A Bloomberg News kedden közzétett jelentése alapján az érintett Apple alkalmazottak számára legalább októberig biztosított marad a távmunka lehetősége. Belső források szerint minimum egy hónappal az esedékessége előtt közölni fogja az Apple, hogy mikor kell ténylegesen, kötelező jelleggel visszatérni a home officeból.

Június elején Tim Cook vezérigazgató arról számolt be az alkalmazottaknak, hogy szeptember elejétől kezdve heti három munkanapon személyesen kell megjelenni az irodákban, mivel az online videokonferenciák nem váltják ki teljes mértékben a személyes kapcsolatokat. Az eredeti terv szerint ősztől hétfőn, kedden és csütörtökön személyes jelenlét mellett, míg szerdán és pénteken otthoni munkavégzés keretében dolgoztak volna az érintett Apple alkalmazottak. Jelen állás szerint úgy tűnik ez a felállás még várat magára.

Jim Reid a Deutsche Bank stratégája szerint a növekvő esetszámokkal párhuzamosan több nagyvállalat követheti az Apple példáját, ezáltal a normális élet helyreállása még tovább tarthat.

A technológiai szektorban dolgozó több millió ember egyrésze már elkezdett visszatérni a távmunkából, a folyamatot nagyban elősegítette az előrehaladott oltási program és a járványügyi korlátozások feloldása. Az olyan nagy bankok, mint például a JP Morgan vagy a Goldman Sachs szorgalmazta az alkalmazottak távmunkából való mielőbbi visszatérését.

Az elképzeléseket azonban alaposan felboríthatja a delta-variáns elszabadulása. Új fertőzéses esetek tapasztalhatóak az egyébként magas átoltottsági aránnyal rendelkező országokban is, a delta-variáns elsősorban az oltatlanokat támadja, de néhány esetben előfordult, hogy korábban már beoltott embert fertőzött meg.

Az Apple részvénypiaci tekintetben kifejezetten jól teljesített az elmúlt időszakban, nemrégiben új mindenkori csúcsra tudott törni az árfolyam. Kedden 2.60 százalékkal erősödött a részvény, a 146.15 dolláros záróára mellett a vállalat piaci kapitalizációja 2.44 billió dollár. Idén 10.14 százalékos pluszban van a papír.

Bombaformában az Apple