A Tesla részvényei sorozatban a negyedik veszteséges napjukat zárták hétfőn, az árfolyam 2 éves mélypontra húzódott vissza.

Tesla részvényei sorozatban a negyedik veszteséges napjukat zárták tegnap, az árfolyam friss kétéves mélypontot ütött. A Tesla mellett más EV-gyártók részvényei is zuhannak, mivel a Kínával, valamint az olaj határidős ügyletekkel kapcsolatos aggodalmak tovább fokozódnak.

A Tesla részvényei hétfőn 6.84 százalékos esést követően friss 2 éves mélyponton zártak. A Tesla és a többi EV gyártó alulteljesítette a részvénypiacot. Aggasztja a befektetőket, hogy Kínában ismét fokozódik a Covid-19 helyzet, amire válaszul ismét járványügyi korlátozásokat vezettek be. Továbbá a határidős piacon az olajárak január óta nem látott szintek felé közelítenek.

A Tesla sorozatban a negyedik veszteséges napját zárta tegnap, egészen 2020 novembere óta nem járt ilyen alacsonyan a papír. Tegnap kifejezetten gyenge napot zárt az EV gyártó: a Nasdaq Composite Index negyedik, az S&P 500 benchmarkindex tizedik leggyengébben teljesítő részvénye volt tegnap a Tesla.

A Tesla mellett a kínai EV gyártók részvényei is gyengélkedtek tegnap, a NIO és az XPeng is durván 5 százalékos mínuszban zárt. A Tesla idén novemberben már több mint 25 százalékot esett, míg az év eleje óta 52 százalékkal csökkent a részvények értéke. Ezzel szemben az S&P 500 17 százalékos mínuszban van idén, novemberben pedig közel 2 százalékot tudott erősödni.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!