Az online brókercég a vártnál magasabb harmadik negyedéves veszteségekről és az előzetesen becsültnél alacsonyabb bevételekről számolt be a tegnapi tőzsdezárást követően.

A főként kisbefektetők körében népszerű, jutalékmentes kereskedést kínáló online pénzügyi szolgáltató társaság, a Robinhood Markets Inc. részvényei több mint 10 százalékos mínuszba fordultak, miután a társaság a keddi tőzsdezárást követően a vártnál magasabb harmadik negyedéves veszteségekről és az előzetesen becsültnél alacsonyabb bevételekről számolt be.

A Robinhood Markets tegnap publikált harmadik negyedéves jelentése alapján az amerikai online brókercég 1.32 milliárd dolláros, azaz részvényenkénti 2.06 dollár veszteséget ért el a harmadik negyedévben. A tavalyi év azonos periódusában 11 millió dolláros, részvényenkénti 5 cent veszteségről számoltak be. A FactSet adatai szerint a Wall Street-i elemzők előzetesen részvényenkénti 67 cent veszteséget vártak.

A Robinhood árbevétele 35 százalékos emelkedést követően elérte a 365 millió dollárt, szemben a tavalyi év harmadik negyedévében látott 270 millió dolláros bevétellel. Az elemzők azonban ettől nagyobb, 437 millió dolláros bevételt becsültek a harmadik negyedévre.

A Robinhood tájékoztatása szerint az alacsonyabb bevétel hátterében az áll, hogy az előző negyedévben megfigyelt rekord volumenű kereskedési aktivitás lecsökkent, főleg a kriptovaluták kapcsán. A Robinhood már korábban is figyelmeztette a befektetőket, elmondták, hogy a társaság növekedési üteme valószínűleg inkább lassulni fog, ahogy egyre kevesebb új szereplő lép piacra.

A társaság a negyedik negyedévre vonatkozóan 325 millió dollár alatti bevételt becsül, az év egészére vonatkozóan pedig 1.8 milliárd dollár alatti árbevétellel kalkulálnak. Az elemzők ezzel szemben 497 millió dolláros negyedik negyedéves és 2 milliárd dolláros éves árbevételt prognosztizálnak.

A Robinhood júliusban lépett tőzsdére, az IPO-t követően rövid időn belül több mint duplájára nőtt a részvény árfolyama, mára azonban az árfolyam visszakúszott az IPO környéki 40 dollár alatti zónába.

Újra az IPO környéki árszinten a részvény.

Forrás: MarketWatch