Az amerikai részvények túlnyomó többsége kedd után szerdán is emelkedni tudott, pluszban zárt az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq Composite is.

Az amerikai részvények és tőzsdeindexek szerdán sorozatban a második nap könyvelhettek el pozitív hozamokat. Az erős negyedéves jelentések sora összességében pozitívan hatott a piacokra. Hosszú idő után először láthattunk komolyabb felpattanást a kriptotőzsdéken. Hétfőn egy intenzívebb eladási hullám szemtanúi lehettünk, miután a koronavírus gyorsan terjedő delta-variánsa miatt felerősödtek a vírusfélelmek.

A Wall Street egyébként pozitív jövőképét alaposan felboríthatja a delta-variáns elszabadulása. Új fertőzéses esetek tapasztalhatóak az egyébként magas átoltottsági aránnyal rendelkező országokban is, a delta-variáns elsősorban az oltatlanokat támadja, de néhány esetben előfordult, hogy korábban már beoltott embert fertőzött meg. Azóta kedden és szerdán ledolgozták a piacok a hétfői esést.

Így teljesítettek az amerikai vezető tőzsdeindexek szerdán:

Dow Jones Ipari Átlag: A Dow Jones Ipari Átlag 286.01 ponttal, azaz 0.83 százalékkal tudott erősödni szerdán. A záróértéke 34 798.00 pont, a Dow Jones eheti hozama pozitív tartományba kúszott.

S&P 500: Az S&P 500 a blue-chip Dow Jones-hoz hasonló hozamot ért el szerdán, 35.63 ponttal, vagyis 0.82 százalékkal emelkedett az index, majd végül 4 358.69 ponton zárta a szerdai kereskedési napot. A legjobban az energia szektor teljesített szerdán, 3.53 százalékkal erősödött.

Nasdaq Composite Index: A tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index is jó napot tudhat maga mögött, százalékos arányban a három fő amerikai tőzsdeindex közül a Nasdaq Composite teljesített a legjobban. A nap során 133.08 ponttal, 0.92 százalékkal erősödött, ezzel 14 631.95 ponton zárta a napot.

Russell 2000: A small-cap Russell 2000 index értéke 39.74 ponttal, 1.81 százalékkal nőtt.

Hosszú idő után először láthattunk komolyabb felpattanást a kriptovaluták piacán. Jól teljesített a Bitcoin, 32 ezer dollár fölött is jegyezték a legnépszerűbb kriptovalutát. Emellett szép pluszt tudott felmutatni például az Ethereum, a Cardano, a Polkadot vagy éppenséggel a Dogecoin is.