Csúnyán beszakadt a Snap árfolyama csütörtökön, a közösségi médiaplatform részvényei több mint 10 százalékos mínuszban zártak, miután a Cowen elemzője jócskán megvágta az egy éves célárát.

Csúnyán beszakadt a Snap Inc. árfolyama csütörtökön, a közösségi médiaplatform részvényei több mint 10 százalékos mínuszban zártak, miután a Cowen elemzője az egy éves célárát 75 dollárról 45 dollárra módosította.

John Blackledge, a Cowen elemzője tegnap negatívan módosította a Snap-re vonatkozó éves célárát, az egy éves célárát 75 dollárról 45 dollárra csökkentette. „Outperform” értékelés helyett „Market Perform” besorolást kapott a Snap a befektetési bank elemzőjétől, amely egy semleges értékelésnek mondható. A befektetők számára azonban inkább negatív hangvételűnek tűnt a célár csökkentés, ugyanis a Snap a csütörtöki kereskedési napot 10.18 százalékos csökkenést követően 38.38 dolláron zárta. Nincs túl jó passzban a részvény, idén 18.39 százalékos mínuszban van a Snap, míg az elmúlt 1 év alatt 28.17 százalékkal csökkent a közösségi médiaplatform részvényeinek értéke.

Blackledge szerint a Snap reklámbevételeit az Apple mobilalkalmazásokban történő hirdetésekre vonatkozó új szabálya továbbra is súlyosan fogja érinteni. A nehézségek ellenére is az elemző úgy gondolja, hogy a Snap reklámokból származó bevétele 2022-2027 között éves szinten átlagosan 34 százalékkal fog nőni. Azonban Blackledge szerint a korábbi célára a Snap aktuális helyzetéhez képest túl magas volt.

A Snap utoljára októberben okozott csalódást a befektetőknek, akkor a vártnál gyengébb harmadik negyedéves eredmények hatására fordult több mint 20 százalékos mínuszba a részvény. A vártnál gyengébb eredmények hátterében a vállalat szerint az Apple mobilalkalmazásokban történő hirdetésekre vonatkozó új szabályozása állt, amely a vártnál súlyosabban érintette a Snap reklámbevételeit.

A Snapchat egy multimédiás üzenetküldő alkalmazás, melyet Evan Spiegel, Bobby Murphy és Reggie Brown, a Stanford Egyetem volt diákjai hoztak létre.  A Snapchat egyik legnagyobb előnye, hogy a képek és üzenetek csak rövid ideig elérhetőek, azt követően eltűnnek és elérhetetlenné válnak.