Az AMC vezérigazgatója szerint „meg kell találni a módját hogyan tudjuk elfogadni a Dogecoint, mint fizetőeszközt.”

Balgaság vagy újabb nagy dobás az AMC-től? Összekapcsolódhat a két népszerű mémmé vált Dogecoin és AMC útja?

A világ legnagyobb mozihálózatát üzemeltető AMC Entertainment vezérigazgatója, Adam Aron arról számolt be tegnap a Twitteren, hogy a moziláncnak meg kell találnia a módját, hogyan tudná elfogadni a Dogecoint, mint fizetőeszközt. Az eredetileg tréfának szánt nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz árfolyama felpattant a bejelentést követően.

Az AMC lépése két erősen spekulatív eszköz házasságát eredményezheti. A Dogecoin és az AMC is kifejezetten magas volatilitással bíró instrumentum. Az AMC a híres Reddit fórum, a WallStreetBets által az egyik kedvenc mémrészvénnyé vált, míg az eredetileg poénnak szánt Dogecoint olyan emberek kezdték „népszerűsíteni”, mint Elon Musk vagy Snoop Dogg. Elon Musk tavasszal előszeretettel posztolt a Twitter oldalára a Dogecoinról, majd gyakorlatilag minden ilyen tweetjét látványos áremelkedés követett.

Adam Aron a Twitteren egy szavazást tett közzé, melyben azt kérdezte, hogy az emberek szeretnék-e, ha a mozilánc elfogadná a Dogecoint fizetőeszközként. A válasz egyértelműen igen volt, 140 ezer szavazat érkezett, ebből 77 százalék az igen mellett voksolt. A szavazás eredményére reagálva Adam Aron közölte, hogy „Egyértelmű, hogy azt szeretnétek, hogy az AMC elfogadja a Dogecoint. Mostmár csak meg kell találnunk a módját, hogyan lehet ezt megtenni.”

A Twitter poszt megjelenését követően közel 4 százalékot ugrott a Dogecoin, ennek ellenére a kriptovalutát még mindig közel 70 százalékkal a május 8-ai mindenkori csúcsa alatt jegyzik. Viszont azt is érdemes megemlíteni, hogy a Dogecoin az elmúlt egy év alatt több mint 8500 százalékkal emelkedett. Az AMC részvényei a tegnapi kereskedési napot 3.25 százalékos emelkedést követően 40.08 dolláron zárták, ezzel idén 1790.57 százalékos pluszban van a papír.

Nem ez az első kriptovalutákkal kapcsolatos törekvése az AMC-nek, a mozilánc már augusztusban bejelentette, hogy hamarosan Bitcoinnal is lehet majd mozijegyet venni. Adam Aron vezérigazgató a második negyedéves jelentés publikálása után arról beszélt, hogy a mozilánc rendelkezik azokkal az informatikai rendszerekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy még idén elérhetővé váljon a legnépszerűbb kriptovalutával történő tranzakciók lebonyolítása.