Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője szerdán azt mondta, hogy az infláció tetőzik, ami jó hír az elmúlt hónapokban eltiport részvények számára.

“A részvénypiac … teljesen előre látta az inflációs csúcsot. Szerintem szándékosan kelletlenül tompának kellett lenni ahhoz, hogy ez elkerülje a figyelmünket, mert a nyersanyagárak már egy ideje összeomlanak, de most már tagadhatatlan” – mondta a műsorvezető. A részvények szerdán megugrottak, miután a fogyasztói árindex kimutatta, hogy az infláció emelkedése júliusban lassult az egy évvel korábbihoz képest. Az összes főbb index emelkedett, az S&P 500 május óta a legmagasabb szintet érte el, a Nasdaq Composite pedig április óta a legjobb szinten zárt. Cramer szerint az infláció tetőzése jó előjel a befektetők számára, akik olyan részvények részvényeit szeretnék felvenni, amelyeket az év elején esetleg eladtak.

“Az infláció csúcspontja a részvények számára a nirvána, különösen a nem kedvelt részvények, például a gyorsan növekvő technológiai játékok, a pénzügyi vagy a fogyasztói diszkrecionális nevek számára” – mondta. “Ez azt jelenti, hogy a Microsofttól a Wells Fargón át a Targetig mindent megvehetsz.” És bár ez nem jelenti azt, hogy a gazdaság túl van a recesszióba való belépésen, Cramer szerint a csúcsra járatott infláció még egy gazdasági lassulás idején is segíthet a részvények felhajtásában.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/08/10/inflation-is-peaking-and-that-is-nirvana-for-stocks-jim-cramer-says.html