A Domino’s Pizza harmadik negyedéves eredményei ugyan a vártnál jobban alakultak, azonban az étteremlánc növekedési ütemében hosszú idő után először láthattunk visszaesést.

A Domino’s Pizza részvényei a csütörtökön a harmadik negyedéves eredmények publikálását követően enyhe mínuszba fordultak, azonban a napot végül sikerült pozitív tartományban zárnia a részvénynek. Az étteremlánc harmadik negyedéves jelentés EPS tekintetében felülteljesítette az elemzők előzetes várakozását.

A világ legnagyobb pizzérialánca azonban arról is beszámolt, hogy az Egyesült Államokbeli eladásaik 1.9 százalékkal estek vissza a tavalyi év azonos periódusához képest. Ezzel a Domino’s Pizza megszakította a 2011 óta tartó, 41 negyedéven keresztül tartó növekedés sorozatát. Az elemzők előzetesen 1.8 százalékos növekedést vártak.

A tavalyi év ugyanezen negyedévében, a koronavírus világjárvány tetőzésének csúcsán a Domino’s Pizza 17.5 százalékos növekedést tapasztalt. Az emberek kénytelen voltak otthon maradni, ezért látványosan megnőtt a pizzarendelések iránti igény. 2 éves időtávon nézve, 2019-hez képest 15 százalékos a növekedés mértéke.

Az étterem lánc teljes árbevétele 3.1 százalékos növekedést követően meghaladta a 997.99 millió dolláros szintet. A FactSet adatai szerint a konszenzusos becslések 1.03 milliárd dollárról szóltak. Voltak azonban jó hírek is, az egy részvényre jutó korrigált nyereség (EPS) 3.24 dolláron alakult, szemben az előzetesen becsült 3.12 dollárral.

A Cowen független befektetési bank elemzője szerint a Domino’s Pizza még mindig „vonzó” befektetési lehetőség, a bank „outperform” értékelés mellett 575 dolláros célárat határozott meg a pizzérialánc részvényeire. Ez a jelenlegi, 480 dollár környéki szintről közel 20 százalékos felértékelődési potenciált jelent. A Stifel, szintén független befektetési bank elemzői szerint a negyedik negyedév várhatóan könnyebb lesz az étteremlánc számára, a Stifel célára 485 dollár, „hold” értékelés mellett

Az elmúlt 2 hónapban a csökkenő tendencia volt a jellemző a részvényre, közel 6 százalékot esett. Mindezek ellenére is idén 24.5 százalékos pluszban van a papír, s az elmúlt 1 év során 18 százalékkal nőtt a Domino’s Pizza részvények értéke.