2024 április 20

1400 dolláros célár érkezett a Teslára

A Wedbush elemzője 1400 dollárra emelte a Teslára vonatkozó célárát, az elemző szerint az elektromos járművek térhódításának következtében az EV piac akár 5 billió dollárosra is duzzadhat a következő évtizedben. A Wedbush elemzője szerint az EV forradalmat továbbra is a Tesla vezetné.

A Tesla a tegnapi kereskedési napot 0.68 százalékos erősödést követően 1096.38 dolláron zárta, ezzel az elmúlt egy hónap során 26 százalékkal nőtt a Tesla részvények értéke. A papír idén több mint 55 százalékos pluszban van.

Dan Ives a Wedbush Securities elemzője pénteken 1000 dollárról 1400 dollárosra módosította a Teslára vonatkozó egy éves célárát. Ives bullish becslése 1800 dollárról szól. A FactSet adatai szerint a Jefferies legoptimistább elemzője is 1400 dollárra várja a Teslát. A FactSet szerint az elemzők átlagos célára 839.75 dollár.

Dan Ives szerint a Joe Biden által nemrégiben aláírt 1200 milliárd dolláros infrastruktúrafejlesztési csomag keretében látványos fejlődésnek indulhat az EV infrastruktúra, amely új fejezetet nyithat az elektromos autók piacán.

Ives kiemelte, hogy bár egyre népszerűbbé válnak az elektromos hajtással szerelt járművek Amerikában, még mindig csak a piac 2 százalékát teszik ki az EV-k. Az elemző szerint 2025-re az eladott új autók 10 százaléka elektromos hajtású lesz, míg 2030-ra 30 százalékosra nőhet ez az arány.

Ives szerint a Wedbush Securities úgy gondolja, hogy az EV piac akár 5 billió dollárosra is duzzadhat a következő évtizedben. A Wedbush szerint ennek körülbelül a felét a Tesla uralná. Az elemző azt is hozzátette, hogy az EV mánia nagy lehetőség a nagymúltú, hagyományos autógyártók számára is, mint a Ford vagy a General Motors, de valószínűleg az olyan EV startupok is jól fognak teljesíteni, mint a Lucid vagy a Rivian.

Tesla Model S

Minden jel arra mutat, hogy változás előtt áll az autóipar. Globálisan is egyre népszerűvé válnak az elektromos vagy hibrid hajtással szerelt járművek és jelenleg úgy fest, hogy ez a tendencia folytatódhat a jövőben.

Forrás: Barron’s

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!