A pénteki rali után a héten nehéz feladat vár majd az ezüstre

Az arannyal ellentétben a pénteki kereskedési időszak alatt szignifikáns gyarapodásra tett szert az ezüst. Értéke egészen 19 dollár fölé emelkedett, és ezt zárásig meg is tartotta. Fontos ellenállás felett tudott zárni, azonban a harcnak még nincs vége. Meglepő teljesítményt láthattunk a nemesfémek piacán a múlt héten, azonban az elemzők figyelmeztettek, hogy észak felé történő bármilyen elmozdulást óvatosan kezeljünk, hiszen nagyon gyorsan elfáradnak a bikák. A kamatemelések időszakban a nemesfémek csillogása eltűnik, és egyelőre a központi bankok fáradhatatlanul emelik az irányadó kamatot. Az infláció elleni küzdelem tovább folytatódik, és a recessziós félelmek egyre erősebbek. A heti gyarapodást azért láthattuk most a piacon, mert a dollár a több, mint 20 éves csúcsokról fújt visszavonulót. Ennek köszönhetően a dollárban denominált nemesfémek támogatásra leltek.

(www.shutterstock.com)

Komoly feladat előtt a bikák

Az ezüstpiacok jelentősen emelkedtek a pénteki kereskedés során. A héten is sok volatilitást tapasztalhatunk majd a piacokon, hiszen kritikus szint közelében tartózkodunk. Érdemes megjegyezni, hogy a délnek tartó trendvonal érintetlen volt tavasz óta, és eddig többször is döntő fontosságú volt. Egymáson ül az 50 napos EMA és a lefelé tartó trendvonal ezzel egy erős ellenállást felállítva, amelyet nehéz lesz megtörni, főleg ilyen környezetben. Egy hasonló emelkedés ebben az időszakban csak további eladási hullámot vált ki a kereskedőknél, hiszen fél évnyi csökkenés után egy kisebb profit is csábítóan hangzik.

Mindezt félre téve, az előttünk levő akadályok is azt mutatják, hogy sok erőfeszítést igényel bármilyen északi irányú elmozdulás, és a bikák hamar elfáradnak. Ahhoz, hogy a szentiment változzon természetesen a központi bankok hozzáállásában kell valamilyen jelentős alapvető változásnak bekövetkeznie.

A nagyobb valószínűséggel rendelkező forgatókönyv a 18 dolláros ezüst, amely a jelenlegi piac alja. Az ezüst nagyon érzékeny fém az ipari kereslet szempontjából is. Ezért valószínű, hogyha ezek után is gazdasági lassulást látunk, akkor az ezüst további nyomás alá fog kerülni.

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock