A hosszú medvepiac után némi erőt láthatunk a nemesfémeknél

Bár mindkét nemesfém eltávolodott a kialakított aljaktól, az arany kissé jobb formát mutat, mint az ezüst. Ennek ellenére nem szabad leírni az ezüstöt sem, hiszen nem szokatlan tendencia, hogy később kapcsol rá, mint az arany. Az ezüstnek sikerült eltávolodnia a 18 dollártól, amely nagyon jó hír a befektetőknek, hiszen ezen szint áttörése megnyitotta volna az utat egészen 16 dollárig. Jelenlegi értéke 20 dollár körül mozog, viszont a napi grafikon gyengélkedést mutat. A hét elején még a 20,50-es szintet vette célba, azonban ott elutasítással találkozott.

Az ezüstpiacok enyhén visszahúzódtak a szerdán folytatott kereskedelem során, és láthattuk, ahogy az 50 napos EMA bejön a képbe. Továbbra is sok zajt tapasztalhatunk a 20-as szint körül. Nagyon fontos szintnek számít ez, tehát nem meglepő, hogy kissé megállt az emelkedés, és ezen felül itt található az említett 50 napos EMA, ami további gondokat is okoz a bikáknak. Jelenleg a legnagyobb kérdést a 20,50-es szint veti fel. Ennek áttörése megadná a lehetőséget a további emelkedésre, egészen a 200 napos EMA szintjéig, amely 22,50 dollárnál található. A kamatemelések enyhülése hozhatná el a kellő erőt, de egyelőre rövid távon nagyobb elmozdulással nem számolhatunk.

(www.shutterstock.com)

Az arany sikeresen lépte át az 1800-as szintet, de nem tudta megtartani nyereségét

A nemesfémeknél látható felefelé ívelő momentumot az arany árfolyama tükrözi legjobban. A két héttel ezelőtt tapasztalt 1675-ös szint elérése óta a bikák vették át az irányítást. Az arany árfolyama ezen idő alatt egészen 1800 dollárig emelkedett, és a folyamat alatt nagyrészben zöld napi gyertyákat látunk csak, egy-két kivételével.

Az 1800-as szint elérése óta volt egy kisebb visszahúzódás, de továbbra is tartja az 1790 dollárt a nemesfém. Egy erős lélektani határról van szó, melynek áttöréséhez rengeteg erőre van szükség a piacon. A csütörtöki kereskedés során az arany árfolyama az emelkedő kincstári kötvények és a kissé gyengébb amerikai dollár közepette további gyarapodást jegyeztek fel. Az aranyárak rövid távon volatilitásnak lehetnek kitéve, mivel a Federal Reserve szeptemberig 21-ig nem találkozik. Addig is a kereskedők a gazdasági jelentésekből és a Fed tagok megjegyzéseiből fognak következtetni az irányra.

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock