A Coinbase közzétette első negyedéves pénzügyi adatait.

A Coinbase a világ egyik legismertebb kriptotőzsdéje. Kedden este közzétették az előzetes első negyedéves pénzügyi adatokat.  Ez alapján az első negyedéves bevétel közel 1.8 milliárd dollárt tett ki, ami meghaladja az elmúlt év teljes bevételét. ($1.3 milliárd) Az első negyedév profitja megközelítette az 1 milliárd dollárt.

A január-március közötti időszakra vonatkozó előzetes eredmények mellett az idei évre vonatkozóan terveket is közzétettek.

A Coinbase közleménye szerint az első negyedévben 56 millió ellenőrzött felhasználójuk volt és a kriptovaluták piacán 11,3% -os piaci részesedéssel rendelkeztek. Az első negyedéves kereskedés volumene elérte a 335 milliárd dollárt, a negyedéves bevétel pedig körülbelül 1,8 milliárd dollárra nőtt. A negyedéves bevétel több, mint kilencszeresére emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A nettó jövedelem 730 és 800 millió dollár között alakult, ez is lényegesen magasabb, mint a tavalyi 322 millió dolláros nettó jövedelem. 2019-ben ez még 30.4 millió dolláros veszteség volt. Az EBITDA (earnings before interest, taxes, depreciation and amortization) 1,1 milliárd dollár körül alakult.

A Coinbase még februárban jelentette be, hogy egy DPO (Direct Public Offering) keretében tőzsdei bevezetésre kerül a vállalat. A Coinbase várhatóan a jövő héten, április 14-én debütál a NASDAQ-on, COIN ticker alatt.

„Jelentős növekedésre számítunk 2021-ben.” Ez főleg a fokozódó intézményi érdeklődésnek köszönhető. De nagy szerepe van a Bitcoin és az Ethereum mellett az altcoinok nagy mértékű emelkedésének is. A kriptovaluták egyre népszerűbbé válnak manapság.

Az idei évre 1.3-1.6 milliárd dollár közötti kiadással kalkulálnak innováció és optimalizáció terén. A Coinbase a tőzsdei bevezetésével kapcsolatban a második negyedévben 35 millió dollár körüli egyszeri költségeket becsül.

A Bitcoin árfolyama jelenleg 56-58 ezer dollár környékén mozog, közel mindenkori csúcsához. Idén közel 100%-ot emelkedett a legnagyobb kriptovaluta árfolyama. Ebben a megnövekedett intézményi aktivitás mellett annak is óriási szerepe van, hogy amíg az árfolyam rekord közeli magasságokban van, addig a kriptotőzsdéken elérhető Bitcoin kínálat rekord alacsony szinten mozog.

A kriptotőzsdéken elérhető Bitcoin kínálat rekord alacsony szinten mozog. Forrás: Glassnode

Az Ethereum is néhány nappal ezelőtt lépte át a 2000 dolláros szintet és tört mindenkori új csúcsra. Az ETH 180%-ot emelkedett idén.

A teljes kriptotőzsde piaci kapitalizációja rekord magas, közel 2 billió dollár.

A teljes kriptotőzsde piaci kapitalizációjának alakulása az elmúlt évek során. Forrás: CoinMarketCap
A Bitcoin és az Ethereum piaci kapitalizációja. Forrás: CoinMarketCap
A Bitcoin árfolyamának alakulása az elmúlt egy évben.
Az Ethereum chartja.