A Business Telecom Nyrt. (BTel) közel 10 ezres előfizetői bázist vásárol meg a pécsi székhelyű Drávanet Zrt.-től – közölte a BTel szerdán a tőzsde honlapján.

A Business Telecom Nyrt. (BTel) közel 10 ezres előfizetői bázist vásárol meg a pécsi székhelyű Drávanet Zrt.-től – közölte a BTel szerdán a tőzsde honlapján.

Az akvizícióval a Budapest Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett BTel végpontjainak száma mintegy ötödével fog nőni a jelenlegi 50-60 ezerről. Az ügyfélállomány mellett hálózati elemek is kerülnek a BTel birtokába, amely így folytatja a korábban elhatározott hálózatbővítési terveit is.

A Drávanettől átvett hálózati elemek a főváros teljes területén elszórtan, valamint Debrecenben, Győrben, Pécsen, Székesfehérváron és Zalaegerszegen helyezkednek el, mindezzel a kecskeméti székhelyű távközlési cég földrajzi terjeszkedése is tovább folytatódik.

A BTel a közelmúltban több hazai piacon működő szolgáltatótól vásárolt kiépített ügyfélkört: 2011 végén több mint 18 ezer ügyfelet vett át az EnterNet 2001 Kft.-től, az idén júliusban pedig a szintén a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt.-től vásárolt meg közel háromezer ADSL és IPTV előfizetőt.

A BTel 2012. október 1-jét követően válik a Drávanet jelenlegi ügyfeleinek új szolgáltatójává. A szolgáltatóváltás a fogyasztók számára nem jelent technikai változást és az ügyfelek szerződései nem módosulnak.

A BTel 2011-ben 1,8 milliárd forint árbevételt ért el a 2010. évi 1 milliárd forint után. Üzemi eredménye a 2010-es 51,6 millió forintról 152,6 millió forintra emelkedett, adózott eredménye 49,6 millióról 77,2 millió forintra nőtt az elmúlt évben.

A társaság részvényeit 2012. május 24-én vezették be a BÉT-re, míg kötvényeivel tavaly július, illetve október óta lehet kereskedni a tőzsdén.