A kriptovalutákra rá jár a rúd az elmúlt hetekben, mióta a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje bedőlt.

Az FTX csődjével tovább csökkent a kriptopiac, ez az esés pedig nem állt meg egy héttel később sem.

Ma hétfő délután, a Bitcoin elérte a 15900 dolláros szintet, ami a hónap eleje és az FTX botrány óta a legalacsonyabb árfolyam. A Bitcoin legutoljára egy éve volt ilyen alacsony (az akkor még magasnak számító) árfolyamon, a “crypto run” előtt.

Az ethereum, amely a második számú kriptóként van számontartva, követi a piac trendjét, és november 9 óta nem látott mélységbe zuhant. Jelenleg az árfolyam 1114 dolláron áll, az eddigi legmagasabb érték 4867 dollár volt, 2021 november 10-én.

Az egész szektor esik

A kriptovaluták mellett, a kriptó cégek is megérzik a piac medve trendjét. A Coinbase egy amerikai kripto tőzsde, amely 2021-ben került először ki a nyilvánosság elé, mint részvény. Akkor az év legnagyobb amerikai IPO-jának tartották számon. Sajnos azóta az árfolyam 89%-ot esett. A mai nap 8,42%-os csökkenést produkált a részvény.

Ebben az esésben benne van, hogy a kriptovaluták nagyon volatilisek és nagyon érzékenyen reagálnak minden jó és rossz hírre.

A kriptovalutákra jellemzőek az éveken át tartó esések, az első jelentős kriptó bumm után is el kellett telnie 3 évnek, hogy megtörténjen a következő.