A Concorde Értékpapír Zrt. csatlakozott a Bukaresti Értéktőzsde (BVB) kereskedési rendszeréhez – közölte a befektetési szolgáltató szerdán.

Ez alkalomból a kereskedést Ludwik Sobolewski, a Bukaresti Értéktőzsde vezérigazgatója, Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. elnöke és Szalay-Berzeviczy Attila, a Raiffeisen Bank International ügyvezető igazgatója nyitotta meg szerdán Bukarestben.

Újabb tőzsdén vannak ott

A Concorde Értékpapír Zrt. eddig három tőzsdén rendelkezett tagsággal: a Budapesti Értéktőzsdén, valamint a frankfurti és a varsói tőzsdén. Tavaly a cég bonyolította le a legnagyobb forgalmat a Budapesti Értéktőzsde azonnali piacán.

A közlemény idézi Ludwik Sobolewskit, aki hangsúlyozta: “az, hogy a Concorde elnyerte a román tőzsdetagságot és folyamatosan jelen lesz a romániai tőkepiacon, összhangban van a Bukaresti Értéktőzsde azon stratégiájával, amely szerint egyszerűsíteni kell a szolgáltatók és a befektetők hozzáférését a piachoz.” A BVB vezérigazgatójának véleménye szerint ez egy újabb lépés a tőkebeáramlás és a likviditás növelése érdekében, amellyel reményei szerint a bukaresti tőzsde a jövőben Délkelet-Európa pénzügyi központjává válhat.

Jaksity György szerint a román piac a jelenlegi alacsony hozamkörnyezetben jó befektetési lehetőségeket rejthet. A román értékpapírok árazása vonzó a regionális versenytársakhoz képest, többségük kiemelkedő osztalékhozammal rendelkezik.

Szalay-Berzeviczy Attila az eseményen bejelentette, hogy a Raiffeisen Bank International (RBI) mostantól kiterjesztette letétkezelői szolgáltatásait a román értékpapírpiacra is, és így ügyfelei között üdvözölheti a Bukaresti Értéktőzsde első magyar részvénykereskedési tagját, a Concorde Értékpapír Zrt.-t.

Kifejtette, hogy az RBI két évvel ezelőtt kezdte meg az intézményi ügyfeleket kiszolgáló értékpapír-piaci szolgáltatások csoport szintű üzletágának az átszervezését a 15 országot átfogó közép-kelet-európai régióban. A bank bécsi új operációs központja a különböző nemzeti értéktárak és elszámolóházak közvetlen ügyfeleként működik.