Fontos ellenállást tudott meggyőzően áttörni a csütörtöki nap folyamán a MOL árfolyama, ami megindíthatja fölfelé a papírt. Ma már a 13000-es szinttel próbálkozhat az árfolyam, e fölött pedig nagyobb tér nyílhat meg a további emelkedés előtt.

15 perces

Nagyot rallyzott a MOL, miután a 12000-es szint közeléből fordulni tudott, így csütörtökön jelentős ellenállást tört át a papír árfolyama. 12500 hosszú távon jelentett akadályt, és számtalan kitörési kísérletet fordított vissza korábban, szignifikáns áttörése így igen erős bullish jelzés. Ez alapján rövidtávon is nagyban javultak a papír kilátásai, a következő állomás a 13000-es szint lehet, ennek áttörése újabb pozitív jelzést hozhat. Összességében tehát rendkívül pozitív az összkép, az emelkedésé lehet a főszerep a továbbiakban.

MOL 15perces

Napi

Kifejezetten jó teljesítménnyel zárta a hetet az olajvállalat árfolyama, meghatározó szintet tudott átlépni hosszú idő után. Jelenleg rövid és hosszú távon is számos pozitív jelzés erősíti az összképet az ellenállás alól történő kitörésen kívül is. Az 50 napos mozgóátlag ma keresztezheti a 200 naposat, az így kialakult aranykereszt hosszú távra szolgálhat jó kilátásokkal. Mindkét indikátor a vételi oldalt erősíti, ami szintén az emelkedés mellett szól. Amennyiben a 13000-es szintet is gond nélkül sikerül vennie az árfolyamnak nagy tér nyílhat az emelkedésnek, és folytatódhat a 10600-as aljnál indult emelkedő trend.

MOL Napi

Heti

Erős hetet zárt a MOL árfolyama, a kalapács gyertya pedig a továbbiakra nézve is biztató lehet. A következő kisebb akadály a 13000-es lélektani érték, ezt áttörve egészen 14000-ig nyílhat meg az út az árfolyam előtt. Az MACD sikeresen került a középvonala fölé, ami szintén a bullish oldalt erősíti. Összességében tehát ezen a héten az emelkedésé lehet a főszerep, korrekcióra vagy gyengülésre jelenleg nem utal semmi a charton.

MOL Heti