Az IBM megegyezésre jutott a humán erőforrás-rendszerező szoftvereket fejlesztő Kenexa Corporationnel annak felvásárlásáról – az akvizíció összértéke közel 1,3 milliárd dollárt tesz ki. Az IBM eddig hagyományosan kimaradt a felhasználói szoftverek piacából, és erőforrásait elsősorban infrastrukturális programok fejlesztésére fordította. Az IBM részvényei 1%-os veszteséggel zárták a tegnapi kereskedést.

Az IBM megegyezésre jutott a humán erőforrás-rendszerező szoftvereket fejlesztő Kenexa Corporationnel annak felvásárlásáról – az akvizíció összértéke közel 1,3 milliárd dollárt tesz ki.

Az IBM eddig hagyományosan kimaradt a felhasználói szoftverek piacából, és erőforrásait elsősorban infrastrukturális programok fejlesztésére fordította. Az elmúlt évek során azonban az International Business Machines is követte a trendeket, és – elsősorban akvizíciók révén – jelentősen bővítette felhasználói szoftvercsomagját is.

Emlékezetes, hogy az év során hasonló felvásárlásokat hajtott végre az IBM több jelentős versenytársa is: az Oracle a HR-szoftvereket készítő Teleót, az SAP a SuccessFactorst, a Salesforce.com  pedig az online rendszerő Rypple-t vásárolta fel. A Kenexa megszerzésével egy profitot nem termelő, de gyorsan fejlődő vállalatot szerzett meg a technológia óriás. Az IBM részvényei 1%-os veszteséggel zárták a tegnapi kereskedést.