Újabb öt embert fogtak el a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai; a határsértők egy kamionban megbújva próbáltak a határon átjutni, velük együtt augusztusban már 72-en próbálkoztak ezzel a módszerrel eljutni Nyugat-Európába.

Újabb öt embert fogtak el a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai; a határsértők egy kamionban megbújva próbáltak a határon átjutni, velük együtt augusztusban már 72-en próbálkoztak ezzel a módszerrel eljutni Nyugat-Európába – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-t.


Szenti Szabolcs kifejtette: egy román rendszámú kamiont ellenőriztek szombaton a nagylaki határátkelőhelyen a magyar és a román rendőrök. A raktér átvizsgálása során az egyenruhások a fém alkatrészek között öt embert – két marokkói, két algériai, egy mauritiusi állampolgárt – fedeztek fel, akik így akartak illegálisan a schengeni övezetbe jutni.

A határsértőkről a sofőrnek nem volt tudomása, vélhetően a határ közelében, egy kamionparkolóban másztak fel a raktérbe. Az eljárást velük szemben a román határőrizeti szervek folytatják le – tette hozzá a százados.