Bár a párizsi autószalonig hátravan még néhány hét, a Volkswagen már buzgón promózza a Golf hetedik generációját.

Bár a párizsi autószalonig hátravan még néhány hét, a Volkswagen már buzgón promózza a Golf hetedik generációját.

Az MQB platformra épülő kompaktot teljes egészében ugyan még nem mutatták meg a németek, de néhány grafikát és információmorzsát azonban közénk vetettek, ebből szemezgetünk most.

A Golf hetedik generációja 56 milliméterrel hosszabb és 13 milliméterrel rövidebb az előzőnél, hasmagassága azonban 28 milliméterrel alacsonyabb, míg a tengelytávja 59 milliméterrel hosszabb. Ennek megfelelően az utastér mérete is nőtt, bár a hátsó lábtér csal 15 milliméterrel lett több. A csomagtartóban már szignifikánsabb a változás, 30 literrel több, tehát 380 liter cuccot pakolhatunk a legújabb Golfba. A legszembetűnőbb mégis a méretek növekedését meghazudtoló fogyás, a Golf VII ugyanis 100 kilogrammal könnyebb az elődmodellnél. A kábelezésen 3, a műszereken 12, a kaszni áttervezésével 38, míg az alumínium alkatrészeken 26 kilogrammot faragtak a fejlesztők, így az új modell önsúlya csak 1050 kg.

A motorválasztékról még nem nyilatkoztak a gyáriak, de új három- és négyhengeres erőforrásak bemutatkozása is várható. Az intenzív fogyókúra és a hétsebességes, duplakuplungos automata váltó ötvözésével az 1,4 literes TSI benzinmotorral akár 4,8 literes fogyasztás is elérhető 112 g/km-es szén-dioxid kibocsátás mellett.

További autós hírek: autostat.hu