A Masterplast Nyrt. az első félévben 8 százalékkal, 39.002 millió euróra növelte forgalmát az egy évvel korábbihoz képest, miközben az adózott eredménye 313 ezer euró nyereségből 85 ezer euró veszteségbe fordult.

A Masterplast Nyrt. az első félévben 8 százalékkal, 39.002 millió euróra növelte forgalmát az egy évvel korábbihoz képest, miközben az adózott eredménye 313 ezer euró nyereségből 85 ezer euró veszteségbe fordult – közölte a társaság a BÉT honlapján.


A konszolidált eredménye, az EBITDA értéke a második negyedévben 1 millió 847 ezer euró, ami 759 ezer euróval, azaz 29 százalékkal marad el a múlt év azonos időszakától.

Az üzleti tevékenység konszolidált eredménye az első félévben 939 ezer euró volt, 613 ezer euróval alacsonyabb a tavalyinál. A csoport kamatráfordításai – a tőkebevonásnak köszönhetően – csökkentek az első félévben, míg főleg az árfolyamveszteség miatt (elsősorban a szerb dinár és a román lej gyengülése következtében) a pénzügyi műveletek egyéb ráfordítása 790 ezer eurót tett ki, beleszámítva 455 ezer euró nem realizált árfolyamveszteséget is.

A pénzügyi eredményt és az adókat is figyelembe véve a Masterplast 85 ezer euró adózás utáni veszteséget realizált 2012 első felében, szemben az előző év azonos időszakában elért 313 ezer euró nyereséggel.

A társaság ez év márciusában és májusában összesen 6 millió 121 ezer euró tőkét vont be, elsősorban gyártásfejlesztésre, amelynek megvalósítása a terveknek megfelelő gyors ütemben halad.