Filmzenéket szólaltat meg a Miskolci Szimfonikus Zenekar augusztus 28-án a Dohány utcai zsinagógában, a Zsidó Nyári Fesztiválon.

Filmzenéket szólaltat meg a Miskolci Szimfonikus Zenekar augusztus 28-án a Dohány utcai zsinagógában, a Zsidó Nyári Fesztiválon.

A koncerten a Miskolci Szimfonikusok John Willimas, James Horner és Ennio Morricone szerzeményeit adják elő, a zenekarral fellép a tehetségkutató műsorokban ismertté vált Radics Gigi és Brasch Bence, akiknek előadásában például olyan világslágerek hangzanak fel, mint a When A Man Loves A Woman vagy a Titanic főcímdala – közölte az MTI-vel Soós Emese programszerkesztő.

Radics Gigi életében először léphet közönség elé szimfonikus zenekarral. Sokan világkarriert jósolnak a fiatal énekesnőnek, akire már a közelmúltban Michael Jackson hajdani producere, Quincy Jones is felfigyelt és meghívta őt a legendás montreaux-i dzsesszfesztiválra.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar estjén John Williams legnagyobb sikerei, a Csillagok háborúja, a Schindler listája, a Jurassic park és a Harry Potter slágerei szólalnak meg, amelyek csak töredékét jelentik a zeneszerző munkásságának, hiszen több mint száz filmhez írt zenét az ötszörös Oscar-díjas zeneszerző.

A másik komponista, James Horner kicsit olyan, mint az “egyoperás” zeneszerzők, hiszen ha semmi mást nem ír, csak a Titanic zenéjét, akkor is világhírűvé válik. Horner és Williams mellett Ennio Morricone sem maradhat ki a műsorból, a nyár végi koncerten a Cinema paradiso főcímzenéjét Korcsolán Orsolya hegedűművész adja elő.