A nagy felmondási hullám részeként a munkavállalók csoportjai hagyják el munkahelyüket, ezért lenyűgöző látni, hogy a nagyvállalatok még mindig hűséget ébresztenek alkalmazottaikban.

Ennek tudatában a Resume.io tanulmányt készített arról, hogy melyek azok a nagynevű vállalatok, amelyek világszerte a legjobb munkahelymegtartási rátával rendelkeznek. Ezek a vállalatok valamit biztosan jól csinálnak; sok alkalmazott hosszú távon is kitart. A rangsor összeállításához a Resume.io először a legtöbb alkalmazottat foglalkoztató vállalatokat vizsgálta meg 13 fő iparág mindegyikében, köztük a légitársaságok, az egészségügy és a bankszektor területén. Ezután a LinkedIn adatait használta fel az egyes vállalatok átlagos alkalmazotti élettartamának meghatározásához.

A HSBC Bank és a Neutrogena alkalmazottai 10,2 évig maradnak a cégüknél, ezzel ez a két vállalat áll a lista élén. Mindkét vállalat több mint 100 éve létezik. Íme a 10 legjobb vállalat, amelyet az alkalmazottak nem akarnak elhagyni a Resume.io szerint.

  1. HSBC Bank USA
  2. Neutrogena
  3. Merck & Co.
  4. Thomson Reuters
  5. Pakistan International Airlines
  6. TAP Air Portugal
  7. Egyptair
  8. Mary Kay  
  9. KLM Royal Dutch Airlines
  10. Virgin Atlantic

A HSBC alkalmazottai a fizetés tekintetében magas potenciállal rendelkeznek. Az átlagos fizetés 97 000 dollár a Resume.io szerint. A Neutrogenánál a Zippia szerint a mediánbér 66 000 dollár. De mivel a Neutrogena a Johnson & Johnson leányvállalata, a Neutrogena alkalmazottai valószínűleg számos előnyt élveznek, beleértve a globális szülői szabadságot, a kisállat-biztosítást és az önkéntes munkára szánt fizetett szabadidőt. Szintén érdekes: az első 10 hely fele légitársaságoké. A felsorolt öt légitársaságnál az alkalmazottak átlagos szolgálati ideje 8,7 és 9,5 év között van.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/06/30/top-10-companies-employees-dont-want-to-leave-.html