Eredményes volt a szerdai átfogó razzia a Budapesti Nagybani Piacon, ahol nagy mennyiségű görög és macedón dinnyét, valamint olasz nektarint foglaltak le – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön.

A VM kiemeli, az elmúlt 20 év legnagyobb átfogó ellenőrzése volt a Budapesti Nagybani Piacon a Nagykőrösi úton augusztus 1-jén éjjel. Az akció célja a rossz minőségű, a magyarként feltüntetett külföldi, valamint a mindenféle eredet-megjelölés nélküli görög- és sárgadinnyéket forgalmazó nepperek kiszűrése volt – közölte a szaktárca.

A közlemény szerint 9.600 kilogramm görögdinnyét a hatóságok munkatársai a helyszínen megsemmisítettek ismeretlen eredet és a megjelölés hiányossága miatt, illetve 4.600 kilogramm nektarin, paradicsom és paprika forgalmi korlátozását rendelték el.

A razziát Budai Gyula, a VM parlamenti államtitkára kezdeményezte és koordinálta, a razziát pedig a NAV, az ORFK, a BRFK, Budapest Főváros Közterület-felügyelete, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóságának munkatársai végezték.