Új videoklipet készített az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország képviseletében indult Compact Disco: a Leave It Up To Me című dalban MC Columbo, az Irie Maffia és a Brains rappere működött közre.

“A Compact Disco ezzel a klippel szeretné megköszönni a hazai és nemzetközi rajongóknak azt a támogatást és szeretetet, amit a májusi Eurovíziós Dalfesztiváltól kezdve folyamatosan tapasztalhatnak” – közölte a zenekar kiadója, a CLS Music szerdán az MTI-vel.

A tavaly megjelent Compact Disco II című albumon található Leave It Up To Me című dalra olyan videoklip készült, amelyben a főszereplő az együttes közönsége: a Facebookon szerveződő közösségi klipre egy hónapon keresztül küldhették a rajongók saját videóikat, amit aztán egy vidám, lendületes klippé vágtak össze (http://www.youtube.com/watch?v=HHKbxcih5hw).

“Nagyon sok szeretetet és támogatást kaptunk a közönségünktől az elmúlt fél évben és ez azóta is tart. Úgy döntöttünk, a Compact-családot is bevonjuk a videoklipbe, és mindenki küldhetett házilag rögzített filmfelvételt, amiből mi gyúrtuk össze a végleges filmet” – fejtette ki Lotfi Begi, a Compact Disco tagja. A számban az Irie Maffiából és a Brainsből jól ismert rapper, MC Colombo is szerepel, aki egy reggae-rap témát ültetett a dalba.

A Compact Discóban Walkó Csaba (ének), Lotfi Begi (groove-ok, extra zenei sávok, effektek), Pál Gábor (billentyűs hangszerek) és Sándor Attila (basszusgitár) szerepel. A zenekar Sound of Our Hearts című dala májusban a 24. helyen végzett Bakuban az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. Az elektronikus zenét játszó Compact Disco 2008-ban alakult, eddig két stúdióalbumot adott ki, tavaly Fonogram-díjat nyert.