A Wizz Air légitársasága október 30-án indítja útnak első járatát Madeira szigetére.

A légitársaság járatai Portugália egyik legizgalmasabb úti céljára vasárnaptól kezdve hetente kétszer állnak az utazni vágyók rendelkezésére a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Jegyek már kaphatók a Wizz Air hivatalos weboldalán, illetve mobilalkalmazásában.

A páratlan úti cél rengeteg érdekességgel büszkélkedhet: a Madeira szigetcsoport rengeteg programlehetőséget biztosít az utazni vágyók számára. Az „örök tavasz szigete” az egzotikus növényzetek, meseszép tájak, bájos falvak és a virágözön paradicsoma. Az állandó napsütés fényében és az egész évben kellemes tavaszias időben a WIZZ utasai meglátogathatják Madeira káprázatos botanikus kertjét, a Jardins Botânicos da Madeira-t, illetve a Porto Moniz mellett található, láva által kialakított természetes medencéket. A felfedezni vágyóknak tökéletes időtöltés lehet megcsodálni Santana jellegzetes nádtetős viskóit, Câmara de Loboshalászfalujával egyetemben, amely gyönyörű tengerparti panorámás kilátást nyújt Cabo Girao magas sziklájáról. A városi programokat kedvelőknek pedig érdemes egy hosszú sétát tenni a sziget fővárosában, Funchal hangulatos óváros részében.

ÚtvonalJáratsűrűségIndulás dátumaLegalacsonyabb viteldíj (forint)
Budapest – Madeirakedd, vasárnap2022. október 30.33 590 Ft

A Wizz Airről

A Wizz Air, Európa legzöldebb légitársasága jelenleg 171 db Airbus A320ceo, A321ceo, A320neo és A321neo típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, melynek átlagéletkora kevesebb mint öt év. A légitársaság repülőgépeinek a száma 2030-ra eléri majd az 500 darabot. A Wizz Airnél a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat elkötelezett szakemberekből álló csapat biztosítja, aminek köszönhetően 27,1 millió utas választotta a légitársaságot a 2022. március 31-ével végződő pénzügyi évben. A Wizz Airt 2020-ban az Év Légitársasága címmel tüntették ki az Air Transport Awardson, az egyetlen olyan nemzetközi díjátadón, ahol minden jelentős kategóriában elismerik a légi ipar legjobbjait. A légitársaságot a közelmúltban a világ 10 legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé sorolta a világ légitársaságainak biztonságát és szolgáltatásait értékelő AirlineRatings.com, míg a Wizz Air ugyancsak elnyerte idén a Legfenntarthatóbb Diszkont Légitársaság címét a World Finance Sustainability Awards 2022-es átadóján. A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik “WIZZ” kóddal.