A régebbi időkhöz képest nagyon sok tekintetben fejlődött az emberiség, és az innovációk nem kerülték el a kültéri bútorokat sem.

Míg korábban kénytelenek voltunk beérni néhány nem éppen esztétikus vagy tartós műanyag kerti székkel és asztallal, mára már olyan komfortosan érezhetjük magunkat a teraszon is, mintha csak a nappalink kényelmét élvezhetnénk. Annak érdekében, hogy minél jobban érezhessük magunkat, több típusú bútor közül is válogathatunk, de a leginkább fejedelmi kényelmet minden kétséget kizáróan a fotelek tudják adni. 

Milyen a jó kültéri fotel?

Te is most tervezed berendezni a kerti pihenőhelyet, és még nincsenek meg a tökéletes bútordarabok? A SpaTrend kényelmes, időtálló kültéri foteleiért nézz szét a weboldalukon, ahol a legjobb gyártók termékei közül választhatod ki az igazit.

Azok, akik most választják ki a leendő teraszuk berendezési tárgyait, nagy fába vágják a fejszéjüket. Nagyon széles kínálat tárul eléjük mind stílus, mind minőség tekintetében. És a fotelek esetében érdemes még persze azzal a tényezővel is számolni, hogy mennyire kényelmes az adott darab. Ha túl hosszúra nyúlik a keresgélés, sokan hajlamosak abba a hibába esni, hogy inkább kompromisszumot kötnek, és lemondanak valamilyen tulajdonságról, pedig a modern kerti bútorok esetében erre már nem lenne semmi szükség.

Különlegességek a fotelek között

Természetesen a fotelek között is találhatunk olyan darabokat, amik szinte vonzzák a tekinteteket, és azonnal az adott tér központi elemévé válnak. Ilyenek a különleges, például alma formájú fotelek vagy a felülről fedett és egy vagy két oldalról nyitott ülőalkalmatosságok is. A fedett fotelok és kanapék nagyon hamar a család kedvencévé tudnak válni, kicsik és nagyok egyaránt rajonganak értük, hiszen olyan, mintha egy kis privát kuckója lenne az embernek, ami ráadásul szemtelenül kényelmes is.

És persze meg kell említeni a rattan hatású foteleket is. A rattan már évszázadok óta lenyűgözi az embereket, de sokáig nem lehetett kültéri bútorokhoz alkalmazni, mert nem bírja az időjárás általi terhelést, és hamar tönkremegy. A polyrattan feltalálása viszont megváltoztatta ezt is, és mára igazán mutatós rattan hatású bútordarab készülhet kültérre is. A megfelelő kárpitozással ellátva pedig fejedelmi kényelmet tudnak biztosítani annak,a ki beleül.

A kültéri fotelek tisztán tartása

A kültéri bútorok a legtöbb esetben vízlepergető anyagokból készülnek, így a szennyeződéseket sem isszák makacsul magukba. Ennek eredményeképpen sokkal könnyebben tisztíthatóak, akár egy tiszta vizes ronggyal áttörölve is teljes tisztaságot lehet elérni. Abban az esetben viszont, ha komolyabb szennyeződéssel állsz szemben, vagy egy nagytakarítást tartanál hosszabb használaton kívüli időszak után, akkor érdemes speciális vegyszereket alkalmazni, amik az adott alapanyaghoz lettek kifejlesztve, így biztosan nem károsítod a bútor felületét.

Ugye már te is várod, hogy a kellemes őszi napsütést az új, kényelmes kerti foteledben ülve élvezhesd ki?