A Liverpool labdarúgóklubot eladásra kínálja a tulajdonosa, a Fenway Sports Group.

Az Athletic előfizetéses sporthonlap hétfőn arról számolt be, hogy teljes körű prezentációt készítettek az érdeklődők számára, akikből lesz bőven, tekintve a nagy múltú angol Premier League-csapat globális vonzerejét.

Az FSG gyakran kapott érdeklődési nyilatkozatokat olyan harmadik felektől, akik a Liverpool részvényesei szeretnének lenni. Az FSG már korábban is elmondta, hogy a megfelelő feltételek mellett megfontolnák az új részvényeseket, ha ez a Liverpool, mint klub érdekeit szolgálná.

“Az FSG továbbra is teljes mértékben elkötelezett a Liverpool sikere mellett, a pályán és azon kívül is.” – tette közzé az FSG az Athletic sporthonlapon.

A megtérülő befektetés

John Henry amerikai üzletember által vezetett FSG 2010-ben vásárolta meg a Liverpoolt, akkor 300 millió fontot (1 font = 1,1450 dollár) fizetve, és jelentős nyereséget szeretne realizálni ebből a befektetésből.

Az EPL-rivális Chelsea-t az amerikai Todd Boehly vezette konzorcium májusban vásárolta meg Roman Abramovics orosz milliárdostól 4,25 milliárd fontért.

Liverpool

A Liverpool 19-szer nyert bajnoki címet az EPL-ben, ami a második legtöbb a bajnokság történetében, az elmúlt szezonban pedig második lett, megnyerte az FA-kupa és a Ligakupa döntőjét is, majd a Bajnokok Ligája döntőjében kikapott a spanyol óriás Real Madridtól.

Forrás: www.investing.com