Közel harmadára csökkent a Dexia francia-belga bankház második negyedévi vesztesége az egy évvel korábbihoz képest. A cég élére új vezetőt neveztek ki. Az adózott veszteség 1,17 milliárd euróra mérséklődött a tavalyi második negyedévi 3,93 milliárd euróról.

A bankház az eredmény ismertetésével egy időben bejelentette, hogy Karel de Boeck lett a pénzintézet új vezérigazgatója, aki egykor a Fortis belga-holland bank és biztosítót vezette. A Fortis egy konzorcium tagjaként 2008 őszén részt vett az ABN Amro Bank szétdarabolásában és megvásárlásában, de túlvállalta magát, és válságba került, ezért előbb államosították, majd eladták.

A Dexia a pénzügyi válság idején, 2008 októberében 6,4 milliárd euró tőkesegítséget kapott a tulajdonos francia és belga kormánytól. Az állampapír-vásárlások miatt a görög államadósság alakulásának erősen kitett Dexia az euróövezeti válságba azonban belebukott, tavaly feldarabolásáról döntöttek a tulajdonosok. Az erről szóló egyeztetés az Európai Bizottsággal még tart.