A 2011-est követő idei újabb, 13 milliárd forintos beruházással Európa egyik legnagyobb állateledel-gyárává növi ki magát a Nestlé büki gyárkomplexuma. A vállalat több mint 30 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra az elmúlt 5 évben, hazai foglalkoztatottainak száma az év végére eléri az 1750 főt.

A 2011-est követő idei újabb, 13 milliárd forintos beruházással Európa egyik legnagyobb állateledel-gyárává növi ki magát a Nestlé büki gyárkomplexuma. A vállalat több mint 30 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra az elmúlt 5 évben, hazai foglalkoztatottainak száma az év végére eléri az 1750 főt. Az augusztus 24-i bokrétaünnepen Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt.

A büki gyárkomplexumban a mostani bővítéssel újabb 150 munkahely jön létre, ezzel az itt foglalkoztatottak száma az év végére eléri a 820 főt. A beruházás során 5000 négyzetméterrel növelik a gyár alapterületét, amely így összesen 55 000 négyzetméteresre növekszik.

A bővülés során 4 új gyártósort szerelnek fel, így megduplázva a Nestlé Purina alutasakos állateledeleinek – mint a Felix, a Gourmet vagy a Friskies – gyártókapacitását. A legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő bővítmény nem növeli a gyár gőz- illetve vízkibocsátását. A biofiltereknek és zajfogó falaknak köszönhetően a gyár alkalmazkodik a városhoz.

A büki állateledel-g

yár a növekvő közép-kelet-európai fogyasztói igényeknek megfelelve olyan száraz és dobozos állateledeleket is gyárt, mint a Darling, Friskies és Dog Chow.

„Több mint 50 milliárd forint értékű beruházást létesítettünk Magyarországon 1991 óta, helyi gyáraink regionális központokká váltak. A büki, kékkúti, szerencsi és diósgyőri gyárainknak köszönhetően a teljes termelés több mint 80 százaléka exportra készül, a Magyarországon gyártott termékek közel 40 országba jutnak el. A cégek számát tekintve pedig a külső beszállítóink több mint 80 százaléka magyar” – mondta el Laurent Freixe, a Nestlé európai regionális igazgatója a mai bokrétaünnep kapcsán.

Magyarország fontos piac a világ vezető élelmiszeripari vállalata számára. A Nestlé elkötelezett a hazai üzleti fenntarthatóság és a té

„Külön örülünk annak, hogy az elhúzódó gazdasági válság ellenére is fenntartottuk a magyar munkaerő-állományunkat, sőt, növeltük is azt. Így 2012 végére a budapesti Nestlé központban és négy gyárunkban a foglalkoztatottak száma meghaladja az 1750 főt” – tette hozzá Laurent Freixe.rség gazdasági fejlődése iránt, melyet az utóbbi évek beruházásai is igazolnak.