Kevesebb mint egy nap alatt visszavonta kijelentéseit Sabina Began, Silvio Berlusconi volt szeretője, aki azt állította, hogy gyermeket vár a súlyos depresszióban szenvedő volt olasz kormányfőtől.

Kevesebb mint egy nap alatt visszavonta kijelentéseit Sabina Began, Silvio Berlusconi volt szeretője, aki azt állította, hogy gyermeket vár a súlyos depresszióban szenvedő volt olasz kormányfőtől. 

Az Il Fatto Quotidiano napilapnak pénteken felfedett terhesség híre néhány óra leforgása alatt bejárta az egész világot. Ennél a magát színésznőnek valló, de Olaszországban elsősorban escort-hölgyként ismert Sabina Began cáfolata volt gyorsabb: a hölgy a cikk megjelenése után a Dagospiának, a legolvasottabb politikai pletykablognak “drámai sms”-ben magyarázta el, hogy mégsem vár gyermeket Berlusconitól – fogalmaztak a szombati olasz lapok. “Éjszaka elveszítettem a gyermeket. Így legalább senki sem beszél többet róla” – közölte Began.

Az itáliai sajtó ezzel lezártnak tekinti a “Berlusconi-ellenes támadást”: akármi is volt vele a célja, a volt szerető jól időzített, az őszi választási kampányra visszatérni készülő Berlusconi imázsán ismét szégyenfolt esett – írták a lapok. “Tipikus nyári színes, ironikus hírről volt szó, amelynek semmi köze a valósághoz” – hangoztatta Nicolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje. Az újságok a meg nem született gyermeknél is többet foglalkoztak Begannak azzal a kijelentésével, miszerint Berlusconi depresszióban szenvedne. Ezt a sajtónak Berlusconi barátai cáfolták. “Egyáltalán nem depressziós, jól van és boldog, családjával Szardínián nyaral” – hangoztatta a Forma 1-es menedzser Flavio Briatore.

Melania Rizzoli, a Szabadság Népe (PdL) parlamenti kéviselője szerint Berlusconi “olyan mint egy robot, amely hamarosan választási harci gépezetté fog átváltozni. Amóta ismerem, csak édesanyja és testvére halálakor és a feleségétől való válásakor volt depressziós. Berlusconi célja az, hogy augusztus végéig nyolc kilót fogyjon és a PdL-t nyolc százalékkal erősítse”.