A legtöbb otthonban tárolóhelyből soha nincs elég, és ez a konyhai és tálalási kiegészítőkkel, eszközökkel kapcsolatban még inkább helytálló. A tálalószekrény az étkező, konyha vagy a nappali egyik meghatározó bútora. A régen használt kredenc mai modern megfelelője, mely rengeteg holmit elnyel.

A sokoldalú tálalószekrény

A tálalószekrény, komód talán az egyik legsokoldalúbb bútor, számtalan előnnyel rendelkezik és mutatós is. Kerülhet a konyhába, a nappaliba vagy az étkezőbe, de egy biztos, magára vonja a figyelmet, főleg, ha egyedi dekorációt elhelyezve a tetején még látványosabbá teszi. A MÖBELIX tálalószekrényei között talál letisztult és robusztusabb darabot is. Ezeket a többnyire két- vagy háromajtós bútorokat az étkezőasztal közvetlen közelében szokás elhelyezni.

A konyha- vagy nappali bútorhoz illeszkedő stílusú, áramvonalas, diszkrét bútorok rendkívül jó szolgálatot tesznek a kialakításuknak köszönhetően Betöltenek minden olyan funkciót, mely a hétköznapi használati tárgyak, dísztárgyak, gyertyák, vázák elhelyezése kapcsán felmerül. Egy szempillantás alatt megszüntetik a rendetlenséget. Az üvegajtóval rendelkező szekrények pedig amellett, hogy őrzik a törékeny tárgyakat, még örömet is okoznak a látvánnyal.

Hogy válasszon tálalószekrényt?

Ha több tárolóhelyre van szükség, és eljött az ideje egy nagyobb méretű új tálalószekrény vásárlásának, akkor érdemes alaposan végiggondolni, hogy hova fogja helyezni, hogy minél inkább kihasználhassa a rendelkezésre álló helyet. Az észszerűen átgondolt elhelyezéssel helyet és pénzt is spórol. 

Kis méretű konyhákba illő darabokat is talál, melyek keskenyebbek és magasabbak. Ha elegendő hely áll rendelkezésére, akkor akár többajtós, nagyobb méretű tálalószekrény is befér. Mindenképp figyelembe kell venni a meglévő bútorok stílusát, hogy egységes képet mutasson a berendezés. Az asztal és székek összehangolása mellett a többi bútordarab színével harmonizáló tálalót válasszunk.

Különböző funkciókkal rendelkező bútordarab

A tálalókomódok vagy tálalószekrények több részből állnak, melyek eltérő funkcióval rendelkeznek. Az üveges elemekkel kombinált bútorokban gyönyörűen mutatnak az üvegpoharak és a különlegesebb tányérok. Ebben az esetben fontos, hogy a bútor stílusával harmonizáljanak a kiállított darabok, máskülönben az összkép nem lesz esztétikus. Ha a komódot az asztal közelébe helyezzük el, tárolófelületén elhelyezhetők a feltálalt ételek is. Az étkezéseken kívül helyet ad gyümölcstálaknak, ételízesítő olajoknak, fűszereknek. A fiókos elemekben az evőeszközöket tárolhatja, a polcos részeken pedig a tányérokat, tálakat, szalvétákat.