Tegnap az elmúlt két hónap legnagyobb esését láthattuk az európai piacokon az angol mutáció és a brexit tárgyalások halasztódása miatt. Amerikában is meglátszott. zuhanás de a nap végére visszamásztak az indexek.

Bár tudnunk kell, hogy a különböző indexek teljesen más szektoráltsággal vannak felépítve, az összehasonlításhoz továbbra is használjuk őket. Ez több szempontból hibás szemlélet, de különösebben nem beszélnek róla a piacon lévő szaklapok. Tegnap a szektor különbségek sarkalatosan meglátszódtak az indexek teljesítményén. Miközben az S&P 500 pénzügyi szektora majdnem 2 százalékos pluszban tudott zárni, addig a DAX 30 egyik legnagyobb vesztese a Deutsche Bank volt. Azt megállapíthatjuk, hogy tegnap Európában mindent adtak, míg Amerikában csak az utazási és energia szektor szenvedett nagyon. Ma a tegnapi kissé hamis zuhanásnak a visszapattanását láthatjuk és ismét jól jártak azok akik az esésnél vételi pozíciókat vettel fel.

Az S&P 500 szektor teljesítménye a tegnapi nap közepén, magyar idő szerint 19 órakor

BÉT

A tegnapi napon nagy veszteségeket szenvedett a magyar tőzsde, az OTP 4 százalékos mínuszban zárta a napot és a papírok több mint 80 százaléka mínuszban zárta a napot. Mivel ez egy nemzetközi nyomás eredménye volt, így nagyobb jelentőséget nem kell a mozgásnak szentelni, itt is elmondható, hogy ma egy intenzív visszapattanás van a piacokon. Az elmúlt hetek egyik legnagyobb volatilitását a Waberer’s papírjai hozzák, ahol ma is több, mint 7 százalékos emelkedés tapasztalható