20 %-kal nőtt éves alapon az adózott eredmény.

1.269,2 millió forintra nőtt az Őrmester Nyrt árbevétele 2022 első hat hónapjában. Ez több, mint 50%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest. A közvetlen ráfordítások 58% feletti dinamikáján látszik a megugró infláció feszítő hatása. A közvetett ráfordítások szoros kontrollja (mindössze 5,32% -os növekedés) hozzájárult ahhoz, hogy az adózott eredmény az előző év hasonló időszakához képest 20%-ot meghaladó mértékben, közel 44 millió forintra nőjön.

Növekvő bevételek

A döntően kedvezőtlen piaci, környezeti hatások – elsősorban a megugró infláció –  a Társaság első féléves teljesítményén árbevétel oldalon egyáltalán nem látszottak. Sőt, a Társaság rekord árbevételű félévet tudhat maga mögött.  Az árbevétel 50%-ot meghaladó (50,40%-os) növekedése mögött tudatos és kemény akvizíciós munka áll. Ennek kiemelkedő eleme volt az első félév legnagyobb akvizíciója, az Atev Fehérjefeldolgozó Zrt megbízása, amely éves szinten több, mint nettó 320 M Ft árbevételt eredményez a Társaságnál.

Dinamikus nyereségnövekedés

Az árbevétel növelése mellett a Társaságnak továbbra is fontos célja a költségek és ráfordítások kontrollja. A közvetlen ráfordítások 2021 első hat hónapjához képest 58,52%-kal nőttek. Ez valamivel magasabb, mint az árbevétel növekedése. A közvetett ráfordítások ugyanakkor mindössze 5,32%-os, tehát jóval enyhébb növekedést mutattak elsősorban az adminisztratív ráfordítások jelentősen szerényebb, 15,29%-os növekedési dinamikája, valamint az egyéb ráfordítások jelentős csökkenése miatt.

Összességében 2022 első félévében a fent leírt folyamatok eredőjeként a Társaság 43,98 M Ft adózott eredményt ért el. Ez a 2021 első hat hónapját jellemző, 36,53 M Ft-os nyereséghez képest bő 20%-os növekedés.

Forrás: www.bet.hu

Címlapkép forrása: Shutterstock