A BÉT-en jegyzett Prémium kategóriás részvények túlnyomó többsége emelkedni tudott a múlt héten, azonban akadtak köztük gyengélkedők is.

A pénteki kereskedési nap során és a múlt hét egésze során is vegyesen teljesített a magyar tőzsde.  A BÉT-en jegyzett Prémium kategóriás részvények túl nyomó többsége emelkedni tudott a múlt héten, azonban akadtak köztük gyengélkedők is.

A BUX index 0.24 százalékos pluszban zárta a pénteki kereskedési napot, a BUMIX index felülteljesítette a BUX-ot, 0.57 százalékos emelkedést mutatott fel pénteken. Egyébként mindkét index kifejezetten jó formában van, a BUX index 2021-ben 31.41 százalékos pluszban van, míg a BUMIX index idén 19.68 százalékkal erősödött. A Budapesti Értéktőzsdén 21 darab Prémium kategóriás részvényt jegyeznek, ebből a múlt hét során a részvények több mint fele, összesen 12 darab emelkedni tudott.

A Prémium kategóriába a likvidebb, szélesebb befektetői körrel rendelkező társaságok részvénysorozatai tartoznak.

A BÉT-en jegyzett Prémium kategóriás részvények túl nyomó többsége emelkedni tudott a múlt héten, azonban akadtak köztük gyengélkedők is. Negatív hozamot mutatott fel többek között a 4iG, a Masterplast, az Opus, a PannErgy, a Rába és a Takarék Jelzálogbank is. Az ALTEO, az AutoWallis és a Zwack részvényei stagnáltak.

A pénteki nap nyertese az ALTEO Energiaszolgáltató volt, a komplex energetikai szolgáltató részvényei 4.03 százalékkal erősödtek a pénteki kereskedési nap során. A nap és egyben a hét vesztese is a PannErgy volt. A PannErgy a pénteki kereskedési napot 2.23 százalékos eséssel zárta, míg a múlt hét során 3.52 százalékkal csökkent az energetikai cég részvényeinek értéke.

Mely vállalatok részvényei teljesítettek jól a múlt héten?

Jó hetet zárt az Akko Invest, a holdingtársaság részvényei 2.17 százalékkal erősödtek a hét során. Az ANY Biztonsági Nyomda és az Appeninn Vagyonkezelő Holding részvényei 1.26, illetve 0.73 százalékkal emelkedtek.

A múlt héten ismét jól teljesített a BIF is. A Budapesti Ingatlan részvényei 1.6 százalékkal emelkedtek, azonban Budapest ingatlanpiacának meghatározó szereplőjének részvényei idén még így is 7 százalékos mínuszban vannak.

A hét legjobban teljesítő magyar prémium papírja a CIG volt. A CIG Pannónia Életbiztosító részvényei 3.85 százalékkal emelkedtek az elmúlt 5 kereskedési nap során. Ezzel a teljesítménnyel a CIG az elmúlt 3 hónap alatt 15.7 százalékkal erősödött, míg idén 7.4 százalékos pluszban van a részvény.

Hasonlóan erős hetet zárt a Duna House és a Graphisoft is. A Duna House részvényei 2.19 százalékkal erősödtek, míg a szoftverfejlesztő cég 2.40 százalékos pluszban zárta a hetet.

A négy blue-chip részvény kivétel nélkül erősödni tudott a múlt héten. A MOL részvényei 1.09 százalékkal emelkedtek a múlt héten, ezzel a multinacionális olaj- és gázipari vállalat részvényei 26.5 százalékos pluszban vannak idén. A Magyar Telekom 1.41 százalékos, az OTP 0.44 százalékos pluszt mutatott fel a hét során. Kiemelkedően jól teljesített a Richter.  Magyarország egyik legfontosabb gyógyszeripari vállalatának részvényei 3.28 százalékkal erősödtek az elmúlt 5 kereskedési nap alatt, ezzel a részvény 2021-ben 18.2 százalékos pluszban áll.

A Waberer’s részvényei 1.20 százalékos pluszban zárták a hetet, ezzel a logisztikai cég részvényei idén 48.2 százalékos pluszban vannak, míg az elmúlt 1 év során 106.6 százalékkal erősödött a Waberer’s árfolyama.

A hét kérdése, hogy vajon a jól teljesítő vállalatok részvényei továbbra is hasonlóan jól teljesítenek-e vagy ezen a héten kisebb-nagyobb korrekciókat láthatunk a magyar tőzsdén jegyzett Prémium kategóriás részvények árfolyamában.