2024 május 29

Lezajlott a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséhez kapcsolódó informatikai átállás

Az egyesült MKB Bank április 5-étől 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel szolgálja ki az ügyfeleket. Az egyesülés lezárulásával újabb mérföldkőhöz ért a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő, egységes bank létrehozására irányuló építkezés, amelynek következő állomása a Takarékbank integrálása – tájékoztattak. A közlemény szerint a továbbiakban betéti bankkártyával országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank automatáiból is vehető fel készpénz a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért.

A közlemény ismerteti: a korábbi Budapest Bank-fiókok arculata megváltozott, a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. A Budapest Bank 14 korábbi – 4 fővárosi és 10 vidéki – fiókjánál tapasztalhatnak az ügyfelek teljes imázsváltást. Az MKB Bank pedig újra megnyitotta átalakított, 500 négyzetméteres fiókját a GoBuda Mall bevásárlóközpontban. Valamennyi ügyintézési és kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilapplikációban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – is az MKB Bank adataival és logójával találkozhatnak a Budapest Bank korábbi ügyfelei. A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank fúziójának megvalósítását célozza.

A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország 2. legnagyobb bankcsoportját. A tavaly márciusban elfogadott ötéves stratégia alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg – közölte a távirati iroda.