Rendkívüli Hírek:

2024 október 18

Átadták Sepsiszentgyörgy terelőútját

Átadták szerdán a gépkocsiforgalomnak Sepsiszentgyörgy új terelőútját, amely mentesíti a székelyföldi várost az áthaladó tranzit- és teherforgalomtól.

A Kovászna megye székhelyét elkerülő, 11,5 kilométeres terelőút kora délutáni megnyitásáról Antal Árpád polgármester közölt videót Facebook-oldalán. Cristian Pistol, a romániai közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója korábban közölte, hogy a beruházás áfa nélkül 249,4 millió lejbe (20,1 milliárd forint) került. Európai uniós alapokból finanszírozták. Az irányonként egysávos, 11,5 kilométeres terelőút kivezeti a háromszéki városból az eddig áthaladó tranzit- és teherforgalmat. Négy körforgalom van rajta, biztosítva az összeköttetést a Brassó, Csíkszereda és Bodzaforduló irányába vezető főutakkal. A terelőúthoz három felüljáró és két autós pihenőhely is tartozik – ismertette a távirati iroda.

Sepsiszentgyörgyre a városvezetés korábbi közlése szerint havonta több mint félmillió autó hajtott be eddig. Az előzetes számítások szerint a most átadott terelőút ennek a forgalomnak mintegy 20 százalékától mentesíti a várost.