2024 október 14

Milliárdok percek alatt – lázban ég az ország

Szombaton 17:30-as kezdettel szokásosan kisorsolja a Szerencsejáték Zrt. az 5-ös lottó nyerőszámait. Abból a szempontból lesz különleges a sorsolás, hogy újból kifejezetten magas nyereményért játszanak a szerencsére vágyók. Azt nem biztos, hogy megtudjuk, hogy kinek a kezébe kerültek a milliárdok, ha végül lesz telitalálat. Ha azonban nem, akkor ideje felkészülni minden idők legmagasabb 5-ös lottónyereményére!

Milliárdok nyomában

A 41. héten az 5-ös lottó várható főnyereménye 6,22 milliárd forint. Nem véletlen, hogy sok figyelem szegeződik az utóbbi hetekben a telitalálat híján folyamatosan csak halmozódó főnyereményre. Egyrészt természetesen az 5-ös lottó a legklasszikusabb, legtöbbek által játszott és kedvelt lottó Magyarországon. Másrészt pedig azért meglehetősen ritka, hogy ilyen nagy összeget lehessen hazavinni az 5 szám helyes eltalálásával.

Ha tegyük fel, szombaton születik telitalálatos lottószelvény, akkor ez lesz az 5-ös lottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye. A csúcstartó is 2024-hez köthető, a 8. játékhéten akkor több, mint 6,5 milliárd forintra hízott a főnyeremény, mielőtt azt elvitték volna. A jelenlegi második helyezett 6,4 milliárddal a 2020-as 13. heti jack pot. A jelenlegi harmadik, 2003-as 5 milliárd körüli összeget a szombati várható főnyeremény bőven megelőzi már.

Magyarországon a lottónyertesek személye nem nyilvános, így hacsak nem dönt úgy a jelenlegi összeg majdani esetleges nyertese, akkor nem fogjuk megtudni, hogy mi lett a milliárdok sorsa. Előfordult korábban az is, hogy – igaz, jóval kisebb nyeremény után – nyilvánosság elé álltak a nyertesek. Egy biztos: 52 hétnél tovább nem halmozódhat a nyeremény, addig viszont még van idő rá, hogy további halmozódás esetén újabb rekordnyeremény szülessen.