2024 október 05

Thaiföldi óriás teszi be keményen a lábát Svájcba

A thaiföldi Central Group felvásárolja a svájci Globus áruházakat. A thaiföldi kiskereskedelmi és ingatlanóriás, a Central Group bejelentette, hogy átveszi a svájci luxusáruházakat üzemeltető Magazine zum Globus AG operatív üzletágát.

A Globus egy újabb darabja Rene Benko osztrák ingatlanmágnás bukott birodalmának, akinek kiterjedt Signa csoportja tavaly év végén összeomlott, megrázva az egyébként is problémákkal küzdő európai ingatlanszektort.

Kilenc svájci Globus üzlet

Mind a kilenc svájci üzlet a Central Group kizárólagos tulajdonába kerül – áll a vállalat közleményében, hozzátéve, hogy a svájci ingatlancégének új tulajdonosi struktúrája változatlan marad – ismertette a reutwrs. vom hírprtál.

„Örömünkre szolgál, hogy teljes mértékben tulajdonosai lehetünk ennek a vezető prémium- és luxuskereskedelmi üzletágnak. Ez újabb lépést jelent európai portfóliónk megerősítésében. És a részvényesek számára nagyobb értékteremtésre irányuló erőfeszítéseinkben” – mondta Andre Maeder, a Central Group Europe vezérigazgatója.

Bekebelezik a részvényeket is

A megállapodás értelmében a Central Group átveszi az összes részvényt. A Globusban korábban a Signával közösen rendelkezett részesedéssel.