Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 27

Brutálisan beszakadt a forint! Lesz még rosszabb is?

A pénteki kereskedési napra a forint jelentős gyengüléssel reagált, különösen az euróval és a svájci frankkal szemben. A nap elején még 395,8 forintot kértek egy euróért, azonban a délutáni órákra az árfolyam már 397,02 forintot mutatott, ami újabb mélypontot jelentett az elmúlt két hét során. A svájci frank árfolyama is drasztikusan emelkedett, elérve a 422,47 forintos szintet, miközben a dollár 355,91 forintra ugrott.

A gyengülés hátterében a nemzetközi piacok hullámzó hangulata, valamint az amerikai Fed közelmúltbeli kamatvágása állhat, amely ellenére sem sikerült stabilizálni a forint árfolyamát. Elemzők szerint a forint erős ingadozása továbbra is jellemző lesz, különösen, hogy az MNB további kamatcsökkentései is várhatóak ​(Portfolio.hu)

A hét eseményei alapján úgy tűnik, a forint továbbra is a 390–400 forintos sávban mozog az euróval szemben, és egyelőre nincs jele annak, hogy jelentős javulás következne be. Az elemzők véleménye megosztott: egyesek szerint a forint csak rövid távon ingadozik, mások viszont úgy vélik, hogy a makrogazdasági bizonytalanságok miatt hosszabb távon is gyenge maradhat​. (MTI)