Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Árvíz – Az Allianz 1,5 millió eurót adományoz

Az Allianz biztosítócsoport közép-európai régiója 1,5 millió eurót különített el, hogy segítse a Nemzetközi Vöröskereszt, más segítő szervezetek és további, a régiót kiszolgáló műszaki segélyszolgálatok tevékenységét az árvíz elleni küzdelemben. Közölte az Allianz az MTI-vel.

Elsőként az árvízben leginkább érintett országok: Ausztria, Lengyelország és Csehország szervezetei kapnak egyenként 300 ezer eurót. Emellett a régióban dolgozó munkatársak adománygyűjtésbe kezdtek. Az így felajánlott összeget a vállalat kiegészíti. Az érintett országokban az árvíz által károsult munkatársakat személyre szabott segélyezési intézkedésekkel is támogatja.

A közlemény idézte Nina Klingsport, az Allianz Közép-Európa régió vezérigazgatóját. Elmondta: globális biztosítási szereplőként az Allianz kiveszi a részét az árvízvédelmi infrastruktúra fejlesztéséből és a korai előrejelző rendszerek bővítéséből. Miután az egyre gyakoribb szélsőséges és tartós esőzések világszerte szervezett felkészülést igényelnek.

A közleményben arra is kitértek, hogy a Boris nevű ciklon által okozott szélsőséges esőzések, viharok és az ezek következtében kialakult árvíz Magyarországot is érintette. Eddig több mint 1700 bejelentés érkezett a ciklonhoz köthető esőzések és viharos szél okozta károk miatt. Az Allianz ügyfelei egyszerűen, néhány adat megadásával bejelenthetik kárukat az online kárbejelentő felületen.

Bacsó Gergely, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgatója a közleményben megjegyezte, az Allianz Hungária szintén csatlakozott a régiós kezdeményezésekhez, amelyek az árvízkárosultak megsegítését célozzák, és nemcsak kárrendezési folyamataik egyszerűsítésével, hanem kollégáikkal adománygyűjtés formájában és önkénteskedéssel is támogatják a kialakult helyzet mielőbbi megoldását.

Képek forrása: Shutterstock